Wandelen op Aruba

Wandelliefhebbers komen helemaal aan hun trekken op Aruba. Uiteraard staan de strandwandelingen op de eerste plaats. Maar daarnaast kun je op One Happy Island fantastische wandelingen maken bij het California Point en in het Arikok Natinaal Park.

Wandelen op ArubaCalifornia Point is een prachtige lokatie om te wandelen.

California Point

California Point is ook een aanbevelingswaardig gebied voor een wandeling. Dit is het meest noordelijke puntje van Aruba waar de natuurelementen fraai samenkomen. Aan de oostkant de ruige oceaan waar doorlopend metershoge golven op de kustlijn beuken in gezelschap van de altijd aanwezige passaatwinden, die hier vrijspel hebben. Aan de westkant het rustige zeewater en het witte strand van Arashi Beach. Daartussen witte zandduinen, alsof je jezelf in de Sahara waant! Midden in het gebied staat bovendien de California Lighthouse, een majestueuze vuurtoren. In 2015 is de California Lighthouse gerenoveerd en een jaar later voor het publiek opengesteld. Het is zeer de moeite waard om de vuurtoren te beklimmen. Bovenin de vuurtoren is het uitzicht uiteraard fantastisch. 

Wandelen op  Aruba met Get Your Guide

TIPWandelen op Aruba

Hou je van wandelen maar wil je er wel zeker van zijn dat je op de mooiste plekjes komt? Ga dan wandelen met een professionele gids in het Nationaal Park Arikok van Aruba! Je gaat op pad met een parkwachter die het park op z'n duimpje kent, als dat geen mooie wandeling wordt?! Het park is de ultieme plek om te genieten van het fantastische landschap. In het park is een grote diversiteit aan planten, dieren en zelfs zeldzame edelstenen, de parkwachter kan er uiteraard alles over vertellen. Kleed je dus comfortabel, doe je fijnste wandelschoenen aan en ga op pad! Meer info & boeken

Stranden 

De stranden van Aruba behoren tot de mooiste van de Caribische archipel. Zelfs tot de fraaiste van de hele wereld. Het is niet voor niets dat ieder jaar miljoenen toeristen het Benedenwindse Eiland feilloos weten te vinden. Voor strandwandelingen moet je aan de oostkant van Aruba zijn. Dit is de luwe kant. Het unieke van Aruba is dat alle stranden openbaar zijn. De hotels & resorts mogen geen delen van het strand opeisen en exclusief voor hun gasten reserveren. In theorie kun je dus het hele eiland rondlopen. Dat is dan wel een wandeling van 68,5 kilometer. Dat is namelijk de totale lengte van de kustlijn van het ABC-eiland. De stranden van Aruba zijn niet alleen fraai voor het oog, het strandzand is ook bijzonder aangenaam voor de voeten. Het zand heeft namelijk een poederachtige structuur. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een groot genot is om hier met de blote voetjes overheen te lopen. 

Wandelen strand ArubaOp het strand van Aruba maak je de mooiste wandelingen.

Arikok Nationaal Park

Het mooiste gebied om te wandelen op Aruba is in het Arikok Nationaal Park. In dit park zijn verschillende wandelroutes uitgezet die een representatief beeld geven van de natuur op Aruba. Het Arikok Nationaal Park beslaat een groot deel van het eiland.

Cunucu Arikok trail Route langs Cunucu Arikok
Sero Arikok trail Route naar de top van de Sero Arikok (185 m)
Sero Jamanota trail Route naar de top van de Sero Jamanota (188 m)
Natural Pool trail Route naar de Natural Pool
Plantage Prins naar Dos Playa trail Route van Plantage Prins naar Dos Playa
Miralamar trail Route voert door Miralamar 
Rooi Tambu trail Route voert door Rooi Tambu
Rooi Prins trail Route voert door Rooi Prins
Masiduri trail Route voert door Masiduri

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba