Westpunt Beach

Westpunt Beach bevindt zich aan de noordoostkust van Aruba en is het meest noordelijk gelegen strand van One Happy Island. Het eerste strand ten zuiden van Westpunt Beach is Druif Beach. Aruba kent twee stranden die de naam Druif Beach dragen: Druif Beach aan de westkust en Druif Beach aan de oostkust. Westkust-Druif Beach is één van de populairste stranden van Aruba en wordt gekenschetst door hagelwit zand, wuivende palmbomen en veel toeristen. Oostkust-Druif Beach daarentegen is een verlaten en ruig strand dat gewaardeerd wordt door rustzoekers en natuurliefhebbers.

Westpunt BeachWestpunt Beach is een schitterend strand. Helaas kun je hier niet zwemmen.

Iets ten noordwesten van Westpunt Beach is Boca Westpunt gesitueerd: één van de meest spectaculaire boca’s van Aruba. Bij Boca Westpunt is heel goed te zien hoe krachtig en machtig de oceaan is. De metershoge golven slaan hier met onmetelijk veel geweld stuk op de grillige klifkust: uiterst spectaculair om te aanschouwen!

Hoe ziet Westpunt Beach eruit?

Westpunt Beach is het meest verlaten en afgelegen Arubaanse strand. In de omgeving van het strand waan je jezelf op een andere planeet. Een omgeving die veel weg heeft van het maanlandschap. Grote en kleine gepolijste rotsblokken lijken door reuzen subtiel in het landschap gedropt te zijn. Rotsblokken die na miljoenen jaren van erosie ontdaan zijn van alle scherpe randjes en kantjes. De ruimtes tussen de steenpartijen zijn zorgvuldig opgevuld met geel strandzand, grillig kalksteen en groen struikgewas. Her en der op het strand vind je nog de verhoute overblijfselen van de voor Aruba zo kenmerkende dividivi-bomen. Bomen die sierlijk meebuigen met de meedogenloze noordoostpassaatwind die vrijwel iedere dag op het zonovergoten Caribische eiland blaast. Uiteindelijk loopt Westpunt Beach over in de blauwgekleurde oceaan.

Duinen van Arashi

Westpunt Beach ligt aan de voet van de adembenemende Duinen van Arashi: een uitgestrekte zandvlakte vol met leven. In het luchtruim jagen alerte torenvalken op nietsvermoedende duiven. Torenvalken die vergezeld worden door majestueus ogende pelikanen die vissen op het menu hebben staan. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een fantastische ervaring is om te gaan wandelen in de Duinen van Arashi: het is dan net of je aan de wandel bent in de Noord-Afrikaanse Sahara!

Privé of openbaar?

Westpunt Beach is een openbaar strand. Slechts een handjevol Arubaanse stranden is alleen na betaling toegankelijk voor publiek. Dat geldt voor de stranden van Renaissance Island, De Palm Island en het Nationaal park Arikok.

Westpunt BeachBij Westpunt Beach is meestal niemand. Je komt hier helemaal tot rust.

Wat zijn de mogelijkheden bij Westpunt Beach?

Zonnen, picknicken, wandelen en genieten van een onaards mooi landschap.

Zwemmen in de Caribische Zee is een fantastische ervaring: het water is kraakhelder en van een aangename temperatuur. De Caribische Zee die Aruba omspoelt, heeft echter meerdere gezichten. Aan de westkust is de zee kalm met lage golven en zwakke stromingen. Waterrecreatie is hier leuk en verantwoord. Een woeste oceaan tref je aan de oostkant. Metershoge golven en sterke (onder)stromingen maken van zwemmen hier een hachelijk avontuur. Bij Westpunt Beach staat een informatiebord met de boodschap dat het betreden van het water voor eigen risico is. Beter maar niet doen dus!

Zijn er hotels bij Westpunt Beach?

Aruba telt heel veel hotels & resorts. Deze hotels & resorts liggen aan de westkust van het Benedenwindse Eiland: verdeeld in de zogenaamde high rise-hotels en low rise-hotels. Aan de oostkust van Aruba zul je geen hotels & resorts tegenkomen. Ook niet bij Westpunt Beach.

Bereikbaarheid

Aruba heeft een prima onderhouden wegennet, maar niet alle wegen zijn geasfalteerd. Met name de ruige oostkant van het ABC-eiland wordt gekenschetst door veel zandwegen. Als je deze kant, waaronder Westpunt Beach, wil verkennen met een auto, kun je het beste een vierwielaangedreven exemplaar gebruiken. Zeker als het een tijdje heeft geregend.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba