Gezondheidszorg op Aruba

Op Aruba zijn de medische voorzieningen prima voor elkaar. Behoudens een modern ziekenhuis (Dr. Horacio E. Oduber Hospital) in Oranjestad kan One Happy Island bogen over twee goed geoutilleerde medische centra (Instituto Medico San Nicolas en Urgent Care Aruba). Het leeuwendeel van de hotels & resorts op Aruba heeft een eigen arts op de loonlijst staan; deze geneesheer is 24 uur per dag oproepbaar voor de hotelgasten die een medisch probleem hebben. Verspreid over het Benedenwindse Eiland bevinden zich verschillende apotheken waar medicijnen kunnen worden afgehaald. Op Aruba zijn ook diverse dierenartsen werkzaam die waken over de gezondheid van de dieren die op het zonovergoten eiland leven.

Dr. Horacio E. Oduber Hospital

Net buiten Oranjestad bevindt zich het enige ziekenhuis van Aruba. In 1976 opende het Dr. Horacio E. Oduber Hospital (HOH) haar deuren. Het katholieke ziekenhuis is vernoemd naar de eerste Arubaanse arts; Dr. Horacio E. Oduber. Het HOH heeft een capaciteit van 320 bedden en heeft ruim 900 medewerkers in dienst, waarvan 60 specialisten. De spreektaal is Nederlands, daarnaast zijn de meeste medewerkers het Engels, Spaans en Papiaments machtig. De officiële documenten worden opgemaakt in Nederlands en Engels. Het HOH is in het bezit van een helikopterplatform; hierdoor is het mogelijk om patiënten via het luchtruim te vervoeren. Er bestaat een nauwe samenwerking tussen het HOH en ziekenhuizen van Curaçao, Nederland, Verenigde Staten en verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

Het HOH kent de volgende specialismen: algemene chirurgie, anesthesiologie, cardiologie, dermatologie, gynaecologie, interne geneeskunde, intensieve zorg, kno, kindergeneeskunde, klinische chemie, longziekten, medische microbiologie, nefrologie, neurologie, neurochirurgie, oncologie, oogheelkunde, orthopedie, plastische chirurgie, pijnbestrijding, psychiatrie, radiologie, revalidatie en urologie. In het HOH bevindt zich ook een nierdialyse-centrum.

Adres HOH: Caya Punta Brabo, Oranjestad.

Instituto Medico San Nicolas

In San Nicolas is het Instituto Medico San Nicolas (ImSan) (Medisch Centrum San Nicolas, Centro Medico Rudy Engelbrecht) gevestigd. In het ImSan bevindt zich een ic, diagnostiekafdeling, ambulancedienst, nierdialysecentrum, diabetescentrum en oogcentrum. Het ImSan heeft de beschikking over achttien dialysemachines; patiënten die gebruik willen maken van nierdialyse moeten dat drie maanden van tevoren aangeven.

Adres ImSan: Pastoor Hendrikstraat 10, San Nicolas

Urgent Care Aruba

De Urgent Care Aruba (UCA) bevindt zich in het Noord Medical Center en is een particulier medisch centrum. Het UCA is 365 dagen per jaar geopend, 24 uur per dag. Het is niet noodzakelijk om een afspraak te maken; je kunt je gewoon bij het UCA melden met je medische klachten.

Adres UCA: Caya Frans Figaroa 63, Noord

Duiker op ArubaDuiken op Aruba.

Recompressiekamer

De duiksport is een fantastische sport, maar het is geen ongevaarlijke bezigheid. Eén van de gevaren die duikers lopen is de zogenaamde caissonziekte (decompressie ziekte of duikersziekte). Als duikers te snel naar het oppervlakte stijgen, kan zich deze ziekte zich openbaren. Het is dan van levensbelang dat de noodlottige sportduiker zich direct laat behandelen in een decompressiekamer. Helaas is er geen decompressiekamer aanwezig op Aruba, maar gelukkig wel op Curaçao. Als je op Aruba gaat duiken, is het verder belangrijk dat er tussen de laatste duik en het moment dat je het vliegtuig instapt, minimaal 24 uur tijd zit.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba