Gezondheidszorg op Aruba

De medische voorzieningen op Aruba zijn goed. In Oranjestad tref je een modern ziekenhuis en in San Nicolas is een medisch centrum gevestigd. Veel facetten van de gezondheidszorg zijn vertegenwoordigd op One Happy Island maar natuurlijk is de gezondheidszorg niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld in Nederland. De meeste grote hotels en resorts hebben bovendien een eigen arts in dienst die 24 uur per dag oproepbaar is. Verder zijn op Aruba verschillende goed geoutilleerde tandartspraktijken en apotheken gevestigd. Op het Benedenwindse Eiland zijn bovendien ook een aantal dierenartsen werkzaam.

Ziekenhuis

Het Dr. Horacio Oduber Hospitaal ligt net buiten Oranjestad en is het enige ziekenhuis op Aruba. In 1976 opende het Dr. Horacio Oduber Hospitaal haar deuren. Het ziekenhuis is vernoemd naar de eerste Arubaanse arts, Dr. Horacio E. Oduber. Het ziekenhuis heeft een capaciteit van 320 bedden en heeft ruim 900 medewerkers in dienst, waarvan 60 specialisten. De spreektaal is het Nederlands, daarnaast zijn de meeste medewerkers het Engels, Spaans en Papiaments machtig. Er is een nauwe samenwerking tussen het Dr. Horacio Oduber Hospitaal en ziekenhuizen uit Curaçao, Nederland, de Verenigde Staten en verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

Nierdialyse

Zowel in het Dr. Horacio Oduber Hospitaal als in een privé-kliniek is (vakantie) nierdialyse op Aruba mogelijk.

  adres
Dr. Horacio Oduber Hospitaal L.G. Smith Boulevard z/n, Oranjestad

Medisch Centrum San Nicolas

In San Nicolas is het Medisch Centrum San Nicolas (Instituto Medico San Nicolas, IMSAN) gevestigd.

  adres
Medisch Centrum San Nicolas Pastoor Hendrikstraat 10, San Nicolas

Recompressiekamer

Een potentieel gevaar van de duiksport is de decompressie- of caissonziekte. Deze ziekte kan zich openbaren als duikers te snel naar de oppervlakte stijgen. De duiker moet dan direct behandeld worden in een recompressiekamer.

Er is geen recompressiekamer aanwezig op Aruba maar wel op Curaçao. Duikers met decompressie- of caissonziekte worden dus overgevlogen naar Curaçao. Verder is het belangrijk om je te realiseren dat tussen je laatste duik en het weer gaan vliegen minimaal vierentwintig uur moet zitten.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Guide And Go heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Meer info & Direct boeken!

Catamaran Snorkel Tour met Lunch

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Kras
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba