Duiken op Aruba Koraalrifvissen Duiklocaties Wrakken Duikscholen & duikshops

Duiken op Aruba

Liefhebbers van de duiksport kunnen met een gerust hart naar Aruba togen. Veel mensen denken Bonaire de ‘place to be’ is voor het verkennen van de Caribische onderwaterwereld, maar op One Happy Island zijn ook goede duikmogelijkheden. Het zicht onder water is zeer goed. Je kijkt minstens dertig meter ver en de watertemperatuur is ongeveer 27 graden Celsius. Dit zijn ideale omstandigheden om te gaan duiken. De grootste attracties qua duiken op Aruba zijn de wrakken van vliegtuigen en historische schepen die op de zeebodem liggen. Aruba is de best plek in de Cariben om te gaan wrakduiken.

Duiken op Aruba met Guide and Go

TIPDuiken op Aruba

Wil jij gaan duiken op Aruba? Dan boek je thuis vooraf al je bootduik bij Viator, een onderneming van Tripadvisor. Je wordt meegenomen naar de beroemde duiklocaties met de mooiste duikspots van Aruba. Ver weg van de drukte zwem je over het prachtige koraal of over een scheepswrak waar je de mooiste vissen ziet. Reserveer nu je duiktrip bij Viator!Meer info & boeken

31 duikspots

Op Aruba zijn maar liefst eenendertig duikspots. De beste duiklocaties tref je aan de west- en zuidkust van het eiland. Aan de noordkust is het heel gevaarlijk om te duiken. Je ziet aan de noordkust daarom alleen zeer geoefende duikers. Meer info over de duiklocaties

Duiken op ArubaDeze foto maakten we bij de snorkelspot Tres Trapi. Via een stenen trapje kun je bij deze locatie gemakkelijk de zee in. Op Aruba zijn maar weinig mogelijkheden om via de kant te gaan duiken.

Baby Beach

Op Bonaire is het zogenaamde kantduiken op heel veel plekken mogelijk. Je loopt daar met je duikuitrusting zo het water in en je bent binnen een paar meter al in het koraalrif. Op Aruba kun je ook kantduiken, alleen op veel minder locaties. In de meeste gevallen moet je dus eerst met een boot mee om op de duikplek te komen, het zogenaamde bootduiken. Eén van de hotspots waar je wél een kantduik kunt maken, is Baby Beach. Vanaf het strand van Baby Beach wandel je zo met je duikspulletjes het rif in! Bij Baby Beach tref je een fraai koraalrif waar de mooiste tropische vissen zwemmen. Vergeet je onderwatercamera niet!

Aruba heeft wrakken

Het nadeel van ‘Divers Paradise’ Bonaire is dat er niet veel wrakken zijn te beduiken. Hoe anders is de situatie op Aruba. Aruba is de ‘place to be’ als het gaat om het wrakduiken. De Arubaanse zeebodem ligt bezaaid met wrakken. Zelfs het grootste wrak van de Caribische archipel rust op de bodem van Aruba. Dit wrak luistert naar de naam Antilla. 

In totaal liggen er op de bodem van Aruba elf wrakken die geschikt zijn om te beduiken. Dat varieert van historische schepen, oorlogsschepen, civiele schepen en vliegtuigen. Sommige wrakken zijn bewust afgezonken om koraalvorming te stimuleren.

Duiken op ArubaOp Aruba liggen maar liefst elf wrakken op de bodem. Neem je camera en verlichting zeker mee.

Koraal op Aruba

Koraal is kwetsbaar. Dat is immer zo geweest. Gelukkig wordt het koraal op Aruba goed beschermd. Het is verboden om stukken koraal af te breken en mee naar huis te nemen. Echter het koraal moet nu tegen een vijand van formaat vechten. Die vijand is de opwarming van de aarde. Daardoor stijgt ook de temperatuur van het zeewater met een paar graden. Daar is het koraal heel erg gevoelig voor. Wellicht is het tij nog te keren. Als je mensheid stopt met het uitstoten van fossiele brandstoffen.

Hotel met duikschool op Aruba

TIPRIU Palace Antillas

Aanbieding!
Met duikschool!

Wij kunnen ons bijna geen mooiere plek bedenken om te leren duiken dan op het paradijselijke Aruba. Wil jij hier ook leren duiken? Dan is het hotel RIU Palace Antillas een uitstekende keuze voor jouw vakantie, dit hotel heeft namelijk als één van de weinige hotels op het eiland een duikschool. Daarbij is dit een all inclusive hotel dus al je drankjes en maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Ideaal! Meer info & boeken

Geen gevaarlijke sport

Mits je jezelf houdt aan alle veiligheidsvoorschriften is sportduiken geen gevaarlijke sport. Eén van de gevaren die je wel kunt lopen is decompressie- of caissonziekte. Deze ziekte treedt op als de duiker te snel naar het oppervlakte stijgt. Het is dan heel belangrijk om het slachtoffer over te brengen naar een decompressiekamer. Helaas is er geen decompressiekamer aanwezig op Aruba. Gelukkig is er wel een decompressiekamer aanwezig op buureiland Curaçao.

Kantduiken op ArubaGa jij ook duiken op Aruba?

Duiktips

Hieronder tref je een aantal tips en regels als je gaat duiken op Aruba.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba