Duiken op Aruba Koraalrifvissen Duiklocaties Wrakken Duikscholen & duikshops

Duiken op Aruba

Liefhebbers van de duiksport kunnen met een gerust hart naar Aruba togen. Veel mensen denken Bonaire de ‘place to be’ is voor het verkennen van de Caribische onderwaterwereld, maar One Happy Island doet er niet veel voor onder. Er zijn wel een aantal verschillen te noteren tussen de beide ABC-eilanden aangaande de duiksport. 

Duiken op Aruba met Guide and Go

Duiken op Aruba

Wil jij gaan duiken op Aruba? Dan boek je thuis vooraf al je bootduik bij Guide and Go. Je wordt meegenomen naar de westkust met de mooiste duikspots van Aruba. Ver weg van de drukte zwem je over het prachtige koraal of over een scheepswrak waar je de mooiste vissen ziet. Reserveer nu je duiktrip bij Guid and Go!Meer info & boeken

Op Bonaire is het zogenaamde kantduiken op heel veel plekken mogelijk. Je loopt daar met je duikuitrusting zo het water in en je bent binnen een paar meter al in het koraalrif. Op Aruba kunt je ook kantduiken, alleen op veel minder locaties. In de meeste gevallen moet je dus eerst met een boot mee om op de duikplek te komen, het zogenaamde bootduiken. Eén van de hotspots waar je wél een kantduik kunt maken, is Baby Beach. Vanaf het strand van Baby Beach wandel je zo met je duikspulletjes het rif in!

Duiken op Aruba

Aruba heeft wrakken

Het nadeel van ‘Divers Paradise’ Bonaire is dat er niet veel wrakken zijn te beduiken. Hoe anders is de situatie op Aruba. Aruba is de ‘place to be’ als het gaat om het wrakduiken. De Arubaanse zeebodem ligt bezaaid met wrakken. Zelfs het grootste wrak van de Caribische archipel rust op de bodem van Aruba. Dit wrak luistert naar de naam Antilla. 

In totaal liggen er op de bodem van Aruba tien wrakken die geschikt zijn om te beduiken. Dat varieert van historische schepen, oorlogsschepen, civiele schepen en vliegtuigen. Sommige wrakken zijn bewust afgezonken om koraalvorming te stimuleren.

Koraal is kwetsbaar. Dat is immer zo geweest. Gelukkig wordt het koraal op Aruba goed beschermd. Het is verboden om stukken koraal af te breken en mee naar huis te nemen. Echter het koraal moet nu tegen een vijand van formaat vechten. Die vijand is de opwarming van de aarde. Daardoor stijgt ook de temperatuur van het zeewater met een paar graden. Daar is het koraal heel erg gevoelig voor. Wellicht is het tij nog te keren. Als je mensheid stopt met het uitstoten van fossiele brandstoffen.

Hotel met privé eiland op Aruba

The Mill Resort Aruba

Hotel en appartementen!

Bij aankomst zie je meteen dat je goed zit: de molen valt direct op. Dit resort is op loopafstand van het mooie Palm Beach strand en is rustig en kleinschalig. De appartementen met kichenette zijn compleet ingericht. Er zijn twee zwembaden en een kinderbad, het is hier dus ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Het hotel heeft een eigen beachclub met gratis ligstoelen, badhandoeken en parasols. Aan de bar van het hotel is het dagelijks happy hour!Meer info & boeken

Geen gevaarlijke sport

Mits je jezelf houdt aan alle veiligheidsvoorschriften is sportduiken geen gevaarlijke sport. Eén van de gevaren die je wel kunt lopen is decompressie- of caissonziekte. Deze ziekte treedt op als de duiker te snel naar het oppervlakte stijgt. Het is dan heel belangrijk om het slachtoffer over te brengen naar een decompressiekamer. Helaas is er geen decompressiekamer aanwezig op Aruba. Gelukkig is er wel een decompressiekamer aanwezig op buureiland Curaçao.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Guide And Go heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

Catamaran Snorkel Tour met Lunch

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Kras
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba