Kitesurfen op Aruba

Voor kitesurfers is Aruba een prima bestemming. One Happy Island voldoet namelijk aan alle voorwaarden om optimaal te kunnen kitesurfen. Laten we beginnen met de wind. Om te kunnen kiten is uiteraard wind nodig. Heel veel wind. Van de 365 dagen per jaar, waait het maar liefst 300 dagen op het Benedenwindse Eiland.

Kitesurfen bij Fisherman’s HutsOp Aruba waait het vaak hard zodat je zeker hoge sprongen met het kitesurfen kunt maken.

De beste periode om te gaan kitesurfen op het Aruba is van februari tot en met augustus. De gemiddelde windsnelheid bedraagt dan 16 knopen met uitschieters tot 30 knopen. Op de tweede plaats schijnt bijna iedere dag de zon op Aruba. Daardoor is de lucht- en watertemperatuur erg aangenaam. Mocht je dus onverhoopt in het water kukelen, is dat alleen maar prettig. Kitesurfen is voortgekomen uit windsurfen. Windsurfers maken gebruik van een zeil en kitesurfers gebruiken een vlieger (kite).

Kitesurf locaties

Er bestaat een groot verschil tussen de westkust en oostkust van Aruba. Aan de oostkust van het eiland is de Caribische Zee ruw en amper geschikt om te gaan zwemmen. Hier drijven de passaatwinden de golven metershoog op. Zeer ervaren kitesurfers kunnen aan deze kant van Aruba wel aan het werk. Hoe anders is de situatie aan de westkant. Hier is de oceaan veel rustiger en beter geschikt voor waterrecreatie zoals kitesurfen. Hadicurari Beach (Fisherman’s Huts) aan de westkant is een zeer geschikt voor de beginnende kitesurfers. Maar ook de meer geoefenden weten deze prachtige plek te vinden. Een hagelwit strand gaat hier over in de ondiepe oceaan die een betoverende turkooizen kleur heeft. 

Kitesurfen bij Fisherman’s HutsDeze foto maakten we bij Hadicurari Beach. Dit is misschien wel de beste locatie om te kitesurfen op Aruba.

  locatie vereist kitesurfnivo
Hadicurari (Fisherman’s Huts) west (noord) beginners
Eagle Beach west (noord) beginners
Bachelorr’s Beach oost (zuid) gevorderden
Boca Grandi  oost (zuid) gevorderden
Dos Playa oost (mid) gevorderden
Andicuri Beach oost (mid) gevorderden
Boca Grandi (geen strand) oost (noord) gevorderden

Aruba Hi-winds

Zelfs internationaal geniet Aruba veel faam om haar uitstekende condities om te wind- en kitesurfen resulterend een jaarlijkse mondiale surf- en kitesurfwedstrijd voor amateurs: de Aruba Hi-winds. De windsurfwedstrijd wordt gehouden aan de westkant bij Hadicurari (Fisherman’s Huts). De kitesurfwedstrijd vindt plaats aan de oostkant bij Boca Grandi. De Aruba Hi-winds is het grootste evenement in haar soort van het Caribische gebied. Vroeger was de Aruba Hi-winds een wedstrijd voor professionals. Maar sinds de Arubaanse overheid het evenement niet meer financieel steunt is de Aruba Hi-winds omgebogen tot een zeer succesvolle competitie tussen non-professionele wind- en kitesurfers vanuit de hele wereld.

Kitesurfen op ArubaZijn er mooiere plekken op de wereld om te kitesurfen? Wij denken van niet.

Kitesurfcentra 

Uiteraard zijn er op Aruba veel kitesurfcentra aanwezig. Daar kun je kitesurfspullen huren en eventueel les krijgen van gekwalificeerde instructeurs. Voor beginnende kiters is dat uiteraard ideaal.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Guide And Go heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.7! Meer info & Direct boeken!

Catamaran Snorkel Tour met Lunch

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 5.0 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Kras
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba