Bachelors Beach

Bachelors Beach ligt aan de zuidoostpunt van Aruba; het is het meest zuidelijke strand aan de oostkust van One Happy Island. Ten noorden van Bachelors Beach bevindt zich Boca Grandi; de afstand tussen deze twee stranden bedraagt minder dan vijfhonderd meter. Bachelors Beach staat onder de locals ook bekend als Boca Tabla. Op collega ABC-eiland Bonaire luistert ook een strand naar de naam Bachelors Beach, alleen dan net iets anders geschreven; Bachelor’s Beach.

Guano

De zuidoostpunt van Aruba, waar ook Bachelors Beach ligt, wordt Seroe Colorado (Seru Colorado) genoemd. In 1857 werd hier guano ontdekt door J.H. Water Gravenhorst. Guano is de gedroogde ontlasting van zeevogels die rijk aan fosfaten en natrium is en daarom vroeger veel als natuurlijke meststof werd gebruikt. Het guano kan opvallende kleuren hebben; variërend van geel, roodbruin, leverkleurig, groen en paars. Aan deze kleuren heeft Seroe Colorado diens naam te danken: het Spaanse woord voor ‘kleur’ is namelijk ‘color’. In 1879 werd op Aruba de Aruba Phosphaat Maatschappij opgericht en startte men met het ontginnen van de guano. Guano was waardevol en waarna veel mondiale vraag was. Guano werd ook vanuit Aruba geëxporteerd. Het bloeiende centrum van de guano-export werd Sint Nicolaas. Voor die tijd was Sint Nicolaas slechts een klein gehucht met wat hutten voor vissers. In rap tempo groeide dit gehucht, door alle mijnbouwactiviteiten, uit tot een flink dorp.

Hoe ziet Bachelors Beach eruit?

Bachelors Beach ligt aan een kleine komvormig baai. Het hagelwitte strand heeft een lengte van driehonderd meter. Het zandstrand heeft een fijnmazige structuur en voelt dus lekker zacht aan. De noordkant van het strand wordt geflankeerd door laag struikgewas. Op het strand groeien geen palmbomen; er zijn dus geen natuurlijke schaduwplekken. De golven die over Bachelors Beach rollen hebben een betoverende blauwe kleur en het oceaanwater aldaar is glashelder.

Privé of openbaar?

Bachelors Beach is een openbare strand.

Wat zijn de mogelijkheden bij Bachelors Beach?

Zonnebaden, picknicken, (windsurfen) en (kitesurfen).

De stranden die aan de oostkant van Aruba liggen, zijn veel minder toeristisch dan de stranden aan de westkant van het zonovergoten Caribische eiland. Dat heeft verschillende redenen. Zo liggen de oostkuststranden erg afgelegen; liggen ver van de hotels & resorts van Oranjestad af. Daarnaast is de oceaan aan deze kant van eiland veel wilder: de golven zijn hoger en er staan sterke onderstromingen. Het is daarom niet verstandig om aan de oostkant van Aruba de Caribische Zee te betreden; dat geldt ook voor Bachelors Beach. Laat onverlet dat Bachelors Beach een fantastisch strand is voor zonaanbidders, rustzoekers en natuurgenieters.

Toch zul je zien dat bij Bachelors Beach wordt gewindsurft en gekitesurft. De mensen die bij dit strand gaan windsurfen of kitesurfen zijn echter zeer ervaren; vaak zijn het locals. Zij weten precies waar de onderstromingen lopen en hoe de oceaanbodem eruit ziet. Het iets noordelijker gelegen Boca Grandi is echter nog meer geliefd onder windsurfers en kitesurfers.

Zijn er hotels bij Bachelors Beach?

Bij Bachelors Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Bachelors Beach is bereikbaar met een auto. Het laatste stukje richting het strand is onverhard. Bij het strand zijn voldoende mogelijkheden om je voertuig te parkeren.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba