Windsurfen op Aruba

Op Aruba wordt aan alle voorwaarden voldaan om op een perfecte manier te kunnen windsurfen. Iedere dag van het jaar loeien er een puike passaatwinden. Bovendien is het water van de Caribische Zee glashelder en van een aangename temperatuur. De periode die ligt tussen de maanden februari en augustus is het allerbest om te gaan windsurfen op het ABC-eiland. De gemiddelde windsnelheid bedraagt dan 15 knopen met uitschieters naar 30 knopen. 

Windsurfen op Aruba bij Druif BeachDruif Beach is een prima strand om te windsurfen voor beginners.

Twee verschillende kanten

Het oosten van One Happy Island is totaal anders dan het westen. Aan de oostkant is de oceaan ruig en wild. Hier worden metershoge golven richting de kust gedirigeerd. Het oceaanwater spat uiteindelijk met grote kracht uiteen op de rotsen. Hoe anders is de situatie aan de westkant. Het westen van Aruba ligt in de dekking van het eiland. De wind en de golven worden hierdoor sterk afgezwakt. De golven rollen hier als makke lammetjes over de poederachtige, witte stranden. 

Wil jij windsurfen leren op Aruba?

Aruba kent talloze windsurfcentra waar gekwalificeerde instructeurs les geven. Een surfles van één uur kost vanaf ongeveer 60 dollar. Op alle windsurfcentra zijn planken te huur. Deze organisaties bezitten ook snelle boten die ze kunnen inzetten in het geval je in al je enthousiasme te ver van de kust bent afgedreven.

Privéles windsurfen op Aruba

TIPPrivéles windsurfen op Aruba

Heb jij nog nooit gesurfd en wil je het graag leren? Dan neem je tijdens jouw vakantie een twee uur durende privéles, wedden dat jouw windsurfskills verbeteren? Alles wat je voor deze windsurfles nodig hebt is bij de prijs inbegrepen. En hoe vaak je ook in het water valt, het maakt niet uit. De warme oceaan op Aruba is er perfect voor! Meer info & boeken

Windsurf locaties

Hadicurari (Fisherman’s Huts) aan de westkant is een zeer geschikt voor de beginnende windsurfers, maar ook de meer geoefenden weten deze prachtige plek te vinden. Een hagelwit strand gaat hier over in de ondiepe oceaan die een betoverende turkooizen kleur heeft. Boca Grandi aan de oostkant is geen plek om te leren windsurfen. De windsurfers die hier te water gaan hebben al de nodige ervaring. En die ervaring is hard nodig om hier de woeste natuurelementen te trotseren, maar deze plek staat wel garant voor een dagje spectaculair windsurfgeweld. Voor mensen die zelf niet op een plank gaan staan, maar vanaf de kant naar ervaren windsurfers willen kijken, moeten beslist naar Boca Grandi togen. 

  locatie vereist windsurfnivo
Hadicurari (Fisherman’s Huts) west (noord) beginners
Eagle Beach west (noord) beginners
Bachelorr’s Beach oost (zuid) gevorderden
Boca Grandi  oost (zuid) gevorderden
Dos Playa oost (mid) gevorderden
Andicuri Beach oost (mid) gevorderden
Boca Grandi (geen strand) oost (noord) gevorderden

Windsurfers op ArubaOp Aruba worden regelmatig windsurfwedstrijden georganiseerd.

Aruba Hi-winds

Zelfs internationaal geniet Aruba veel faam om haar uitstekende condities om te wind- en kitesurfen resulterend een jaarlijkse mondiale surf- en kitesurfwedstrijd voor amateurs: de Aruba Hi-winds. De windsurfwedstrijd wordt gehouden aan de westkant bij Hadicurari (Fisherman’s Huts). De kitesurfwedstrijd vindt plaats aan de oostkant bij Boca Grandi. De Aruba Hi-winds is het grootste evenement in haar soort van het Caribische gebied. Vroeger was de Aruba Hi-winds een wedstrijd voor professionals, maar sinds de Arubaanse overheid het evenement niet meer financieel steunt, is de Aruba Hi-winds omgebogen tot een zeer succesvolle competitie tussen non-professionele wind- en kitesurfers vanuit de hele wereld.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba