Andicuri Beach

Andicuri Beach ligt aan de midoostkust van Aruba. Iets ten noorden van het strand bevinden zich de restanten van de Natural Bridge. De Natural Bridge was met zijn lengte van zevenenhalve meter de langste natuurlijke brug van het Caribisch gebied. Op twee september 2005 stortte deze koraalkalkstenen brug echter in en kwam er een einde aan het meest gefotografeerde object van het ABC-eiland. Andicuri is de naam die de oorspronkelijke bewoners van Aruba, de indianen, aan het strand gaven en zandvlakte betekent.

Hoe ziet Andicuri Beach eruit?

Andicuri Beach ligt aan een fraaie baai (Andicuri Bay) die geflankeerd wordt door indrukwekkende kliffen van kalksteen. Bij de overhangende klifranden ontstaan aangename schaduwplekken tegen de tropenzon. Andicuri Beach heeft een breedte van zeventig en lengte van vijftig meter. Het zandstrand is van een hypnotiserende schoonheid en ook erg geliefd onder de Arubanen. Niet in de laatste plaats omdat dit strand niet overspoeld wordt door toeristen.

Privé of openbaar?

Andicuri Beach is een openbaar strand.

Wat zijn de mogelijkheden bij Andicuri Beach?

Zonnebaden, picknicken, (bodyboarden) en (golfsurfen). Het is niet toegestaan om op het strand te barbecuen.

Andicuri Beach ligt aan de kant van Aruba waar de Caribische Zee wild is: de golven zijn hoog en de stromingen sterk. Het wordt daarom sterk afgeraden om bij Andicuri Beach het water in te gaan. Toch is Andicuri Beach door diens spectaculaire branding en hoge golven een aantrekkelijke locatie om te bodyboarden en golfsurfen. Het is zelfs een plek waar af en toe bodyboardwedstrijden worden gehouden. De bodyboarders en golfsurfers die bij Andicuri Beach de oceaan ingaan, zijn zeer ervaren en beschikken over een uitmuntende conditie, maar lopen wel gevaar.

Door de ruige omstandigheden is de oostkust van Aruba dan wel niet geschikt voor waterrecreatie voor mensen, sommige diersoorten daarentegen floreren maximaal bij onstuimige zeewatercondities als hoge golven en sterke stromingen: haaien bijvoorbeeld. In de wateren van One Happy Island zijn door de jaren heen ongeveer twintig haaiensoorten waargenomen en gedocumenteerd waaronder iconische soorten als walvishaaien (Rhincodon typus), hamerhaaien (Sphurnidae), citroenhaaien (Negaprion brevirostris), verpleegsterhaaien (Ginglymostomatidae) en Caribische rifhaaien (Carcharhinus perezii).

Zoals de naam al doet vermoeden, is het leefgebied van de Caribische rifhaai, het koraalrif. Caribische rifhaaien zijn grote haaien die een lengte kunnen bereiken van drie meter bij een gewicht van honderdzeventig kilogram. Het zijn beesten met uitstekende zintuigen: de ogen en het reukzintuig registeren alles. Bovendien is de punt van de neus uitgerust met een hele batterij krachtige sensoren die de kleinste trillingen kunnen detecteren. Caribische rifhaaien worden ook wel slapende haaien genoemd. Ze liggen namelijk bewegingsloos op de bodem van de oceaan terwijl ze met speciale spieren water over hun kieuwen pompen. De Caribische rifhaai is één van de weinige haaiensoorten die op deze manier langdurig op de oceaanbodem kan vertoeven.

Zijn er hotels bij Andicuri Beach?

Bij Andicuri Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Andicuri Beach is met de auto of te voet te bereiken. Vanaf het centrum van Oranjestad is het ongeveer dertig minuten rijden; richting het strand loopt een weg. Het is verstandig om gebruik te maken van een 4WD. Het is niet toegestaan om op Andicuri Beach te rijden met een auto of ander gemotoriseerd voertuig.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba