Parachutespringen op Aruba

De parelwitte stranden én de azuurblauw gekleurde Caribische Zee zijn de belangrijkste redenen voor het leeuwendeel van toeristen die een bezoek brengt aan Aruba. De stranden van One Happy Island staan bekend als de fraaiste van heel de Caribische archipel. Daarnaast zijn de Arubaanse stranden zeer divers. 

Sommige stranden worden massaal bezocht en zijn voorzien van alle denkbare faciliteiten, maar het zonovergoten eiland kent ook typische familiestranden die heel rustig zijn! Uiteraard lopen alle stranden van Aruba uiteindelijk over in de betoverende, glasheldere en warme Caribische Zee.

Wat verder alle stranden van Aruba met elkaar gemeen hebben, is dat ze voor iedereen (gratis) toegankelijk zijn. Dit is uniek binnen de eilanden van de Caribische regio. Op alle andere eilanden heb je namelijk enerzijds openbare eilanden en anderzijds privéstranden.

Aruba vanuit de lucht

Je kunt uiteraard op de stranden van Aruba gaan liggen en in het water van de oceaan gaan zwemmen, maar je kunt deze pareltjes van het eiland ook eens vanuit de lucht bekijken! Op Aruba kun je namelijk deelnemen aan rondvluchten én parachutesprongen maken! Als je een parachutesprong maakt heb je een heel ander perspectief op het eiland. Het uitzicht vanaf grote hoogte is fenomenaal; je kunt precies de contouren van het Aruba waarnemen.

De aanbieders van het parachutespringen oftewel skydiven op Aruba halen je op van je vakantieadres en brengen je naar het vliegveld. Op het vliegveld staat vervolgens een Cessna 206 klaar, een klein vliegtuigje. Na de start klimt dit vliegtuigje naar zo’n drieduizend meter, hetgeen een vlucht is van ongeveer vijfentwintig minuten is. Het uitzicht dat je dan hebt over Aruba is natuurlijk fenomenaal.

Als je kiest voor een tandemsprong hoef je geen langdurige lessen te nemen, maar kun je toch op een veilige manier een parachutesprong maken. Tijdens een tademsprong zit je veilig vastgehaakt aan een instructeur.

Na de sprong uit het vliegtuig maak je eerst een vrije val van ongeveer veertig seconden. Tijdens deze vrije val giert de adrenaline door het lichaam heen en komt Aruba letterlijk heel snel dichterbij. Gedurende de vrije val wordt een snelheid ontwikkeld van bijna tweehonderd kilometer per uur. Dan wordt de parachute geopend en zweef je vijf minuten als een mega-adelaar naar een speciale landingsplek voor parachutisten.

Vrijwel iedereen kan parachutespringen op Aruba. Mits je achttien jaar of ouder bent, minder dan honderd kilogram weegt en gezond bent. Tijdens de parachutesprong worden er ook foto’s en filmpjes gemaakt die je na de sprong eventueel kunt kopen.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba