Renaissance Island

Aruba bezit verschillende kleine eilandjes. Deze eilandjes, die voor de westkust van Aruba liggen, worden cays oftewel koraaleilandjes genoemd. De twee grootste Arubaanse koraaleilandjes zijn Renaissance Island en De Palm Island. Deze twee eilanden staan in het teken van het toerisme. Renaissance Island is ongeveer anderhalf keer groter dan De Palm Island: 0,16 km2 versus 0,1 km2. Vroeger werd Renaissance Island ‘Sonesta Island’ genoemd. Een andere naam voor Renaissance Island is ‘Flamingo Island’.

Caribische flamingo’s op Flamingo BeachCaribische flamingo’s zie je op Flamingo Beach.

Hoe ziet Renaissance Island eruit?

Renaissance Island ligt voor de midwestkust van One Happy Island, heeft een lengte van 7,11 kilometer en heeft zoals reeds bovengenoemd een oppervlakte van 0,16 km2. Het eilandje ligt niet ver van de kust af en is bovendien geografisch gezien rechttegenover het begin van de start- en landingsbaan van het nationale vliegveld van Aruba, Internationale luchthaven Koningin Beatrix, gesitueerd. Het grootste deel van het smalle en lange eilandje bestaat uit een mangrove-vegetatie. Alleen in het noorden van Renaissance Island is een toeristeninfrastructuur aangelegd rondom twee oogverblindende stranden: Flamingo Beach en Iguana Beach.

Privé of openbaar?

Renaissance Island is een privé-eiland en is voor de gasten van het Renaissance Wind Creek Aruba Resort Hotel gratis te bezoeken. Niet-gasten van het genoemde resort kunnen Renaissance Island ook bezoeken nadat zij een dagpas hebben aangeschaft. Houd er rekening mee dat er niet voor iedere dag dagpassen beschikbaar zijn, dit om te voorkomen dat het te druk wordt op het eiland. Alle stranden van Aruba zijn overigens openbaar, met uitzondering van de twee privé-stranden van Renaissance Island en de drie privé-stranden van De Palm Island.

Flamingo Beach

Flamingo Beach ligt aan de westkust van Renaissance Island en bevindt zich iets ten noorden van Iguana Beach. Doordat Flamingo Beach aan alle kanten begrensd is met golfbrekers, is er een prachtige ondiepe lagune ontstaan. Op het witte, poedervormige strand groeien tal van schaduwwerpende palmbomen. Flamingo Beach heeft diens naam niet voor niets gekregen. Op het strand stappen namelijk verschillende tamme Caribische flamingo’s rond. Deze majestueuze vogels bedelen om voer; flamingovoer dat je op het eilandje kunt kopen. De roze gevederde vrienden eten vervolgens uit je hand. Het behoeft nauwelijks betoog te vermelden dat er prachtige foto’s en filmpje te maken zijn van deze unieke schepsels.

Iguana Beach

Evenals Flamingo Beach ligt Iguana Beach aan de westkust van Renaissance Island; iets ten zuiden van Flamingo Beach. Ook dit strand wordt door de aanwezigheid van golfbrekers beschermd tegen de bij tijd en wijle onstuimige Caribische Zee waardoor vrijwel altijd strandrecreatie mogelijk is. Iguana Beach is groter en breder dan Flamingo Beach en is ook begroeid met talloze palmbomen. De ondiepe lagune heeft een betoverende kleur en is gevuld met helder en warm zeewater. Het zandstrand is wit en heeft een zachte structuur. Iguana is het Engelse woord voor leguaan. Op Renaissance Island leven talrijke (tamme en wilde) groene leguanen; óók op Iguana Beach. Renaissance Island is sowieso een eiland waar veel dieren leven; naast Caribische flamingo’s en groene leguanen zijn er tal van vogelsoorten zoals bruine pelikanen en Arubaanse maïsparkieten aanwezig.

Met de watertaxi naar Renaissance IslandHet is met de watertaxi ongeveer tien minuten varen naar Renaissance Island.

Wat zijn de mogelijkheden op Renaissance Island?

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en het maken van excursies (natuurwandeling over het eilandje, et cetera).

Faciliteiten

Eettentjes, koffiebarretjes, strandbedden, douches, toiletten, hangmatten, loungeplekken, palapas en cabanas.

Zijn er hotels op Renaissance Island?

Renaissance Island is het privé-eiland van het Renaissance Wind Creek Aruba Resort Hotel.

Bereikbaarheid

Renaissance Island is met een watertaxi (shuttleboot) bereikbaar vanaf het vaste land van Aruba. De vaartijd bedraagt ongeveer tien minuten. Het vaartuigje vertrekt bij hoog water vanuit de lobby van het Renaissance Wind Creek Aruba Resort Hotel.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba