Galeries op Aruba

Aruba is niet alleen een bestemming om van het mooie weer en de betoverende stranden te genieten; One Happy Island is ook een plek waar kunstenaars en kunstliefhebbers graag vertoeven. Alle vormen van beeldende kunst zijn op het Benedenwindse Eiland vertegenwoordigd. Dan moet je denken aan moderne media, multimedia, textiel, keramiek, fotografie, sculptuur, beeldhouwkunst, glaskunst, tekenkunst en schilderkunst.

Muren van de aankomsthal

Het leeuwendeel van de kunst op Aruba is te bekijken in de verschillende kunstgaleries die op het Caribische eiland gevestigd zijn. Daarnaast kom je kunst op nog veel meer andere plaatsen tegen zoals in parken, banken, restaurants, scholen, andere overheidsgebouwen en in de lobby’s van hotels & resorts. Zo hangen in de lobby’s van het La Cabana Beach Resort en het Aruba Marriot Resort prachtige kunstvoorwerpen.

Feitelijk word je als bezoeker aan Aruba al met kunst geconfronteerd vanaf het moment dat je uit het vliegtuig stapt en in de aankomsthal van Reina Beatrix International Airport loopt. Aan de muren van de aankomsthal zijn schitterende kunstvoorwerpen te bewonderen. De Internationale luchthaven Koningin Beatrix is zelfs in het bezit van een beeldentuin.

Kunsttentoonstellingen en kunstexposities

Op Aruba worden regelmatig kunsttentoonstellingen en kunstexposities georganiseerd waar liefhebbers kunnen genieten van kunst. Vaak bestaat er dan ook de mogelijkheid om kunst te kopen. Veel Arubaanse kunstenaars hebben in het buitenland gestudeerd, maar zijn uiteindelijk weer naar hun vaderland teruggekeerd om daar kunst te maken of kunstonderwijs te geven. Arubaanse kunstenaars timmeren al meer dan vijf decennia verdienstelijk aan de weg. Sommige Arubaanse kunstenaars genieten een hoge reputatie; in binnen- en buitenland. 

Kunstgalerijen van lokale kunstenaars 

Veel Arubaanse kunstenaars hebben hun eigen galeries op het eiland. Art Studio - Gallery Insight en Ateliers ’89 zijn daar twee voorbeelden van. De bekendste kunstenaars die op Aruba hun kunst maken zijn Ciro Abath, Marian Abath, Eefje van Twillert, Elisa Lejuez Peters, Elvis Tromp, Osaira Muyale, Rosabella Illes, Stan Kuiperi, Maritza Erasmus, Ephraim Britten, Ludwin (Luti) de L’Isle, Alida Martinez en Giolina Henriquez. 

Nationale kunstgalerij van Aruba

De UNOCA is de nationale kunstgalerij van Aruba. De UNOCA bevindt zich in het centrum van Oranjestad; op steenworp afstand van Cas di Cultura. Aan de muren van de UNOCA hangt het werk van Arubaanse en niet-Arubaanse kunstenaars die met elkaar gemeen hebben dat ze hun hele leven of een deel van hun leven op Aruba geleefd en gewerkt hebben. Het leeuwendeel van de kunst-thema’s bestaat uit de Arubaanse cultuur, Arubaanse geschiedenis en het Arubaanse landschap. Op dit moment herbergt de UNOCA twee kunstcollecties: de STICUSA Aruban Collection en de UNOCA Collection. De eerstgenoemde collectie dateert van 1950 - 1986. De UNOCA collectie dateert van 1986.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba