Cultuur Vlag, wapenschild en volkslied Taal Geloof Sport en spel Media Architectuur Culinair

Culinair

Ook voor mensen die van lekker eten houden, is Aruba een prima vakantiebestemming. One Happy Island is namelijk niet alleen gezegend met talloze restaurants met alle denkbare wereldgerechten, Aruba beschikt ook over een unieke locale keuken. De gerechten die onderdeel uitmaken van Arubaanse keuken zijn doorgaans bereid met lokale producten die kakelvers zijn.

Creoolse keuken

De achterliggende eeuwen hebben verschillende volkeren zich gevestigd op Aruba. In eerste instantie waren dat de indianen van het vaste land van Midden- en Zuid-Amerika. Zij waagden met kano’s de overtocht naar de toen nog maagdelijke eilanden. Vervolgens zetten de Spanjaarden voet aan wal op Aruba. Wat verder in de tijd namen de Hollanders bezit van het Benedenwindse Eiland. Door de Spanjaarden en Nederlanders kwamen ook de slaven aan op Aruba. Alle hiergenoemde volkeren brachten hun eigen specifieke ingrediënten en recepten mee naar Aruba. Uiteindelijk ontstond er een mengelmoes van smaken die nu de kushina krioyo of creoolse keuken bepaalt.

Verschillende ingrediënten

Meer dan tachtig nationaliteiten telt de Arubaanse samenleving heden ten dage. Hierdoor is de keuken op het eiland nog meer verrijkt geraakt. In de Arubaanse keuken worden heel veel verschillende ingrediënten gebruikt zoals cassave, Madame Jeanette-peper, tomaat, kaneel, foelie, muskaatnoot, rijst, ui, suikerriet, yamwortel, okraboontjes, rode bonen, zwarte bonen en erwten. Het leeuwendeel van de ingrediënten moet geïmporteerd worden. Dit omdat het moeilijk is om groentes en fruit te verbouwen op het eiland. En de vraag naar verse groentes en fruit is enorm. Enerzijds door de Arubanen zelf en anderzijds door de vele toeristen die het eiland jaarlijks bezoeken.

Kippen en geiten

Veel Arubaanse gerechten bevatten kippen- en geitenvlees. Kippen- en geitenvlees is voldoende op het eiland aanwezig; dat hoeft niet vanuit het buitenland te komen. Dat geldt uiteraard ook voor de vissen en week- en schelpdieren. De Arubaanse gerechten die met zeevruchten worden gemaakt zijn overigens overheerlijk!

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba