Karten op Aruba

Karting maakt autosport voor iedereen toegankelijk; jong, oud, ervaren en onervaren. Als je wilt gaan karten heb je daar namelijk geen rijbewijs of diploma’s voor nodig. Gewoon achter het stuur gaan zitten en gas geven. Het leeuwendeel van de Formule 1-rijders heeft ook diens eerste stapjes (rondjes) gemaakt op een kartbaan, incluis de Nederlandse Formule 1-rijder Max Verstappen! Mensen die van karten houden hoeven hun hobby op Aruba geen seconde te missen. Op One Happy Island is namelijk een schitterende outdoor-kartbaan aangelegd waar men zorgeloos rondjes kan rijden.

Bushiri Karting Speedway

De kartbaan (Bushiri Karting Speedway) van Aruba ligt iets ten noorden van de hoofdstad van het fraaie ABC-eiland, Oranjestad. De karts waar je mee kunt rondscheuren hebben maar liefst negen paardenkrachten onder hun motorkap die de karretjes tot een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur kunnen voortstuwen! De totale lengte van de kartbaan op Aruba is 1.300 meter. De lay-out van de baan ziet er aantrekkelijk uit met rechte stukken, maar ook met een paar venijnige haarspeldbochten. Het parcours is lekker breed, waardoor het ook geen probleem is om mooie en veilige inhaalmanoeuvres te maken. De baan is niet helemaal egaal, op sommige plekken zitten er wat bobbels in het asfalt. Deze bobbels geven juist een extra dimensie aan het karten op de Arubaanse baan!

Minimale leeftijd

Vanaf een leeftijd van 8 jaar mag er op Aruba gekart worden, mits de kinderen een minimale lengte van 1,3 meter. Als de karters een leeftijd hebben tussen de 8 en 15 jaar, moeten de ouders of begeleiders wel op de kartbaan aanwezig zijn. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het niet toegestaan dat volwassen karters en kinderen tezamen op het circuit gaan racen. In totaal heeft het de kartbaan zestien karts voor volwassen rijders en zes karts voor kinderen. 

Tijdens een heat (kartsessie) rijden er maximaal twaalf karters rond op de baan. Een heat duurt ongeveer acht minuten. Je kunt er ook voor kiezen om tegen de klok te karten, in dat geval wordt gekeken hoeveel kilometers je hebt kunnen afleggen in een tijdsbestek van 10 minuten. Aan het einde van de race ligt er een formulier klaar met daarop de uitslagen en de snelste rondetijden. Omdat de snelheden hoog kunnen oplopen tijdens het karten bij Bushiri Karting Speedway, is het dragen van een helm en een helmsok verplicht. Helmen en helmsokken worden op de kartbaan aangereikt aan de deelnemers. Op het lekkere warme Aruba ben je geneigd om met open schoenen of slippers rond te stappen. Het is echter niet verstandig om met blote voeten in een kart te stappen. Het is daarom ook verplicht om gesloten schoenen te dragen als je aan het karten bent.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba