Facebook Twitter

Overige activiteiten

Bowlen

Als je aan Aruba denkt, zijn er verschillende activiteiten die het eerst in je opkomen om te gaan doen. Op de eerste plaats staat natuurlijk de Caribische Zee. Een oceaan waar je heerlijk in kunt gaan zwemmen, snorkelen, duiken, zeilen, et cetera. Daarnaast zijn er op One Happy Island oneindig veel landactiviteiten die je kunt gaan ontplooien zoals wandelen, fietsen, landzeilen, et cetera. Als het donker wordt op Aruba vallen uiteraard een hoop activiteiten weg, maar ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden. Bowlen bijvoorbeeld!

Populair

Je zou het in eerste instantie niet verwachten, maar bowlen is enorm populair op het Benedenwindse Eiland. Arubanen zijn dol op bowlen, het is één van hun favoriete bezigheden. Het nationale team van Aruba speelt regelmatig internationale bowlingtoernooien waar ze bovendien hoge ogen gooien. Bowlen is een leuke bezigheid na een lange stranddag, voor jong en oud. Bovendien heb je dan de ideale kans om met Arubanen in contact te komen. Op het tropische eiland bevinden zich verschillende bowlingbanen. Bowlingbanen die bovendien van zeer hoge kwaliteit zijn.

Spelregels

Het leeuwendeel van de bowlingbanen is gemaakt van kunststof of gepolijst hout. Een bowlingbaan heeft een lengte van 18,3 meter en een breedte van 1,05 meter. Iedere bowler mag twee ballen na elkaar gooien. Tenzij hij of zij een ‘strike’ gooit en alle kegels na een worp omkegelt. Als een speler na twee worpen alle kegels omver gooit, wordt gesproken van een ‘spare’. Een game (spel) bij het bowlen bestaat uit tien frames (beurten). Iedere omver geworpen kegel levert een punt op.

Beach volleyball

Beach volleyball (strand volleybal) is een populaire sport op Aruba. Er worden steeds meer toernooien georganiseerd.

Beachtennissen

Hagelwitte stranden! Dát is de belangrijkste reden waarom jaarlijks miljoenen toeristen naar Aruba vliegen om daar te verblijven in een van de 120 hotels & resorts die One Happy Island rijk is. Stranden die uitnodigen om heerlijk van de tropenzon te gaan genieten of om fijn overheen te wandelen waarbij het poederzand tussen je tenen kietelt. Maar daarnaast lenen de Arubaanse stranden zich voor legio andere sporten en bezigheden. Beachtennissen (strandtennissen) bijvoorbeeld. Op de kieper beschouwd is beachtennis een combinatie van beachvolleybal en tennis.

Beachtennis zag het levenslicht in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw in Amerika en Brazilië. Het beachtennis waaide snel de Atlantische Oceaan over en werd razend populair in Italië en Spanje. Niet veel later gingen andere Europese landen voor de bijl zoals België, Duitsland, Frankrijk en uiteindelijk Nederland.

Toernooien van beachtennissen op Aruba

Uiteraard spelen de meeste mensen beachtennis puur voor de fun. Maar er zijn ook Arubanen die het beachtennis heel serieus nemen. Op het Benedenwindse Eiland wordt twee keer per jaar een beachtennis-event georganiseerd: het Aruba Beach Tennis National Championships en het Aruba Beach Tennis International Championships. Dit zijn voor toeristen leuke events om te bezoeken. Op het strand kun je dan genieten van een spannende beachtenniswedstrijd.

Waak voor de zon!

Als je op strand van Aruba jezelf inspant, is wel het belangrijk de zon niet uit het oog te verliezen. Op het ABC-eiland jaagt de zon de thermometer vrijwel iedere dag naar de 30 graden Celsius, maar daar merk je niet van. Reden? De verkoelende passaatwinden die ook iedere dag over Aruba blazen. Dus probeer immer je huid in te smeren met een hoge zonnebrandfactor en voldoende water te drinken!

Beach soccer

Beach soccer (strandvoetbal) is een populaire sport op Aruba. Er worden steeds meer nationale- en internationale toernooien georganiseerd.

Fitnessen

Naast de fitnessruimtes van de hotels en resorts bezit Aruba ook een paar moderne openbare fitnesscentra waar je cardio- en krachttraining kunt bedrijven.

Minigolfen

Aruba bezit de grootste minigolfbaan van het Caribische gebied.

Tennissen

Op Aruba kun je tennissen op de tennisbanen van de hotels die vaak ook voor niet gasten te huur zijn. Verder zijn er moderne openbare tennisbaancomplexen op Aruba te vinden.

Waterpretpark

Aruba bezit het grootste waterpretpark van Latijns-Amerika. Morgan's Island bevat tal van indrukwekkende golfslagbaden en glijbanen. Alles draait op Morgan's Island rond het thema 'piraten'.

Waterspeelgoed

Naast het waterskiën, jetskiën en parasailen kun je jezelf nog op vele andere manieren vermaken op het rustige oceaanwater aan de westkust. Populair zijn waterfietsen en de bananenboten.