Facebook Twitter

Overige activiteiten

Bowlen

Als je aan Aruba denkt, zijn er verschillende activiteiten die het eerst in je opkomen om te gaan doen. Op de eerste plaats staat natuurlijk de Caribische Zee. Een oceaan waar je heerlijk in kunt gaan zwemmen, snorkelen, duiken, zeilen, et cetera. Daarnaast zijn er op One Happy Island oneindig veel landactiviteiten die je kunt gaan ontplooien zoals wandelen, fietsen, landzeilen, et cetera. Als het donker wordt op Aruba vallen uiteraard een hoop activiteiten weg, maar ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden. Bowlen bijvoorbeeld!

Populair

Je zou het in eerste instantie niet verwachten, maar bowlen is enorm populair op het Benedenwindse Eiland. Arubanen zijn dol op bowlen, het is één van hun favoriete bezigheden. Het nationale team van Aruba speelt regelmatig internationale bowlingtoernooien waar ze bovendien hoge ogen gooien. Bowlen is een leuke bezigheid na een lange stranddag, voor jong en oud. Bovendien heb je dan de ideale kans om met Arubanen in contact te komen. Op het tropische eiland bevinden zich verschillende bowlingbanen. Bowlingbanen die bovendien van zeer hoge kwaliteit zijn.

Spelregels

Het leeuwendeel van de bowlingbanen is gemaakt van kunststof of gepolijst hout. Een bowlingbaan heeft een lengte van 18,3 meter en een breedte van 1,05 meter. Iedere bowler mag twee ballen na elkaar gooien. Tenzij hij of zij een ‘strike’ gooit en alle kegels na een worp omkegelt. Als een speler na twee worpen alle kegels omver gooit, wordt gesproken van een ‘spare’. Een game (spel) bij het bowlen bestaat uit tien frames (beurten). Iedere omver geworpen kegel levert een punt op.

Beach volleyball

Beach volleyball (strand volleybal) is een populaire sport op Aruba. Er worden steeds meer toernooien georganiseerd.

Beach tennis

Beach tennis (strand tennis) is een sterk opkomende sport. Beach tennis is eigenlijk een combinatie tussen beach volleyball en tennis. Op Aruba is deze sport erg populair en er worden jaarlijks twee evenementen georganiseerd: het Aruba Beach Tennis National Championships en het Aruba Beach Tennis International Championships.

Beach soccer

Beach soccer (strandvoetbal) is een populaire sport op Aruba. Er worden steeds meer nationale- en internationale toernooien georganiseerd.

Fitnessen

Naast de fitnessruimtes van de hotels en resorts bezit Aruba ook een paar moderne openbare fitnesscentra waar je cardio- en krachttraining kunt bedrijven.

Minigolfen

Aruba bezit de grootste minigolfbaan van het Caribische gebied.

Tennissen

Op Aruba kun je tennissen op de tennisbanen van de hotels die vaak ook voor niet gasten te huur zijn. Verder zijn er moderne openbare tennisbaancomplexen op Aruba te vinden.

Waterpretpark

Aruba bezit het grootste waterpretpark van Latijns-Amerika. Morgan's Island bevat tal van indrukwekkende golfslagbaden en glijbanen. Alles draait op Morgan's Island rond het thema 'piraten'.

Waterspeelgoed

Naast het waterskiën, jetskiën en parasailen kun je jezelf nog op vele andere manieren vermaken op het rustige oceaanwater aan de westkust. Populair zijn waterfietsen en de bananenboten.