Facebook Twitter

Wandelen

Wandelliefhebbers komen helemaal aan hun trekken op Aruba. Uiteraard staan de strandwandelingen op de eerste plaats. Maar daarnaast kun je op One Happy Island fantastische wandelingen maken bij het California Point en in het Arikok Natinaal Park.

Stranden

De stranden van Aruba behoren tot de mooiste van de Caribische archipel. Zelfs tot de fraaiste van de hele wereld. Het is niet voor niets dat ieder jaar miljoenen toeristen het Benedenwindse Eiland feilloos weten te vinden. Voor strandwandelingen moet je aan de oostkant van Aruba zijn. Dit is de luwe kant. Het unieke van Aruba is dat alle stranden openbaar zijn. De hotels & resorts mogen geen delen van het strand opeisen en exclusief voor hun gasten reserveren. In theorie kun je dus het hele eiland rondlopen. Dat is dan wel een wandeling van 68,5 kilometer. Dat is namelijk de totale lengte van de kustlijn van het ABC-eiland. De stranden van Aruba zijn niet alleen fraai voor het oog, het strandzand is ook bijzonder aangenaam voor de voeten. Het zand heeft namelijk een poederachtige structuur. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een groot genot is om hier met de blote voetjes overheen te lopen.

California Point

California Point is ook een aanbevelingswaardig gebied voor een wandeling. Dit is het meest noordelijke puntje van Aruba waar de natuurelementen fraai samenkomen. Aan de oostkant de ruige oceaan waar doorlopend metershoge golven op de kustlijn beuken in gezelschap van de altijd aanwezige passaatwinden, die hier vrijspel hebben. Aan de westkant het rustige zeewater en het witte strand van Arashi Beach. Daartussen witte zandduinen, alsof je jezelf in de Sahara waant! Midden in het gebied staat bovendien de California Lighthouse, een majestueuze vuurtoren. In 2015 is de California Lighthouse gerenoveerd en een jaar later voor het publiek opengesteld. Het is zeer de moeite waard om de vuurtoren te beklimmen. Bovenin de vuurtoren is het uitzicht uiteraard fantastisch.

Wandelen

Arikok Nationaal Park

Het mooiste gebied om te wandelen op Aruba is in het Arikok Nationaal Park. In dit park zijn verschillende wandelroutes uitgezet die een representatief beeld geven van de natuur op Aruba. Het Arikok Nationaal Park beslaat een groot deel van het eiland.

Cunucu Arikok trail Route langs Cunucu Arikok
Sero Arikok trail Route naar de top van de Sero Arikok (185 m)
Sero Jamanota trail Route naar de top van de Sero Jamanota (188 m)
Natural Pool trail Route naar de Natural Pool
Plantage Prins naar Dos Playa trail Route van Plantage Prins naar Dos Playa
Miralamar trail Route voert door Miralamar
Rooi Tambu trail Route voert door Rooi Tambu
Rooi Prins trail Route voert door Rooi Prins
Masiduri trail Route voert door Masiduri