Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Arubaanse keuken

Op Aruba leeft een smeltkroes van volkeren. Het Benedenwindse Eiland telt inmiddels meer dan tachtig verschillende nationaliteiten. Aanvankelijk werd Aruba bewoond door de indianen. De indianen werden uiteindelijk verdreven door de Spanjaarden; gedurende de periode van Columbus. Later werd One Happy Island veroverd door de Hollanders. Zowel de Spanjaarden als de Nederlanders brachten Afrikaanse slaven naar Aruba.

De indianen, Spanjaarden, Nederlanders, Afrikaanse slaven en tal van andere volkeren drukten allemaal een stempel op de ontwikkeling van het ABC-eiland, óók op culinair gebied. In de loop van de tijd is er een unieke keuken op Aruba ontstaan: kushina krioyo of creoolse keuken.

Veelgebruikte ingrediënten

Cassave, Madame Jeanette-peper, tomaat, kaneel, foelie, muskaatnoot, rijst, ui, suikerriet, yamwortel, okraboontjes, rode bonen, zwarte bonen, bruine bonen, erwten, rozijnen, knoflook en kokos zijn voorbeelden van ingrediënten die veel worden gebruikt in de creoolse keuken.

Op Aruba zul je weinig akkerbouw- en veeteeltbedrijven aantreffen. Dit heeft uiteraard te maken met de beperkte hoeveelheid neerslag. Dit heeft directe gevolgen voor de creoolse keuken; een matige variëteit aan groentes. Uiteraard verwelkomt het tropische eiland ieder jaar miljoenen toeristen; hierdoor is er een grote vraag aan verse groentes en fruit. Dit wordt dan ook massaal geïmporteerd.

In tal van gerechten van de creoolse keuken wordt kippen- en geitenvlees gebruikt. Dit hoeft niet ingevoerd te worden. Op Aruba worden namelijk voldoende kippen en geiten gefokt. Uiteraard worden er veel vissen en week- en schelpdieren gegeten op het zonovergoten eiland. Het leeuwendeel van de vissen en week- en schelpdieren wordt gevangen in de wateren die het eiland omspoelt.

Arubaanse gerechten

Kip pilaf, sopi di pampoena (pompoenensoep), ham-kaasballetjes, gegratineerde zalm, Arubaanse bananencakejes, pindakaasroomijs en gestoomde cajun-kippakketjes.