Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Eten en drinken: Arubaanse keuken

De Arubaanse keuken is sterk beïnvloedt door de verschillende volkeren die naar het eiland zijn toegetrokken in de loop van de tijd. Indianen, Spanjaarden, Hollanders en de Afrikaanse slaven brachten allemaal hun eigen ingrediënten en recepten mee naar Aruba. Op deze manier kon een unieke keuken ontstaan. De kushina krioyo of creoolse keuken bepaalt de manier van koken op Aruba.

De Arubaanse samenleving telt nu meer dan 80 verschillende nationaliteiten uit alle windstreken en dat vertaalt zich ook in de lokale keuken. Cassave, Madame Jeanette-peper, tomaat, kaneel, foelie, muskaatnoot, rijst, ui, suikerriet, yamwortel, okraboontjes, rode bonen, zwarte bonen, bruine bonen, erwten, rozijnen, knoflook en kokos zijn ingrediënten die veelvuldig in de Arubaanse keuken worden gebruikt.

In het steppeklimaat van Aruba valt weinig regen. Hierdoor is het bedrijven van akkerbouw of veeteelt op Aruba beperkt. Dit heeft ook zijn repercussies voor de Arubaanse keuken die daardoor weinig variëteit aan groentes kent. Maar door het grote aantal toeristen is de vraag naar verse groenten en fruit enorm.

De meeste landbouwgewassen moeten daarom ingevoerd worden. Er is een levendige handel met Venezuela, dagverse producten komen voornamelijk uit dat Zuid-Amerikaanse land.

Het kippen- en geitenvlees dat vaak in de Arubaanse keuken wordt gebruikt hoeft niet geïmporteerd te worden. Deze dieren zijn talrijk aanwezig op het eiland. Verder vormt de Caribische Zee die Arubaanse omspoelt natuurlijk een enorme bron aan heerlijke vissen en week- en schelpdieren.

In de loop van de tijd zijn er tientallen typische Arubaanse gerechten en recepten ontstaan zoals Antilliaans ijs, Antilliaanse spareribs, Antilliaanse krab uit de oven, Antilliaanse bonenschotel, Antilliaanse gehaktpasteitjes, Antilliaanse viskroketten, mangolassi, pan bati met kerri kerri, pindaijs(lie) en stooflappen van de Antillen.