Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Winkelen op Aruba

Zon, strand, zee en winkelen. Dát zijn de ingrediënten van een heerlijk verblijf op Aruba! Lekker de warmte van de tropenzon op je laten inwerken terwijl je op het hagelwitte strand vertoeft. En als het je te heet wordt, verkoeling zoeken in het kristalheldere water van de Caribische Zee. En dan het winkelen. Het shoppen! Dat is zo leuk op One Happy Island. Een aantrekkelijke bijkomstigheid is het gunstige belastingsklimaat dat heerst op Aruba. Voor Nederlandse begrippen zijn sommige artikelen echt een koopje! Dan moet je onder andere denken aan elektronische apparaten, horloges, merkkleding, juwelen en parfums.

Oranjestad

Oranjestad vormt het ultieme walhalla voor koopgrage bezoekers van Aruba. De meeste winkels zijn hier gelokaliseerd aan Caya G.F. Betico Croes en de omliggende straten. Rolex horloges, Armani maatpakken en Jean Patou parfums beheersen hier het straatbeeld. Maar de shopper kan ook terecht in de vele winkelcentra (shopping malls) die de hoofdstad rijk is zoals the Renaissance Mall, Renaissance Market Place, the Royal Plaza, Port of Call Market Place, Aventura Mall, the Holland Aruba Mall, the Sun Plaza en the Atrium Mall.

Souvenirs

Mensen zijn dol op souvenirs. Het is ook heel leuk om iets mee naar Nederland of België te terug te nemen vanuit Aruba. In de souvenirwinkeltjes van het Benedenwindse Eiland zijn oneindig veel unieke Aruba-souvenirs te verkrijgen. Dan moet je onder andere denken aan badhanddoeken, T-shirts en petjes met daarop typische Arubaanse afbeeldingen. Daarnaast kun je in de winkels spulletjes kopen die alleen maar op Aruba worden gemaakt zoals Arubaanse rum, Arubaanse sigaren en producten die van aloë vera planten zijn gefabriceerd. De aloë vera is een hele bijzondere planten. Uit de bladeren van deze vetplanten wordt geleiachtige gel geperst die vervolgens wordt verwerkt tot shampoos, lotions en zonnebrandmiddelen. Het sap uit de aloëbladeren wordt bovendien een geneeskrachtige werking toebedeeld.

Alle planten- en diersoorten die op Aruba groeien en leven zijn wettelijk beschermd. Het is streng verboden om ze vernielen of verstoren in hun leefomgeving. Er mogen dan ook geen planten geplukt worden of dieren gevangen. Je kan natuurlijk in de verleiding komen om stukken koraal of schelpen mee naar huis te nemen. Maar doe dat vooral niet. Enerzijds wordt de natuur daardoor beschadigd en anderzijds loop je het risico om een hoge boete te verkrijgen op de vliegvelden van Aruba en Nederland. Lees verder

Luchthaven

Aruba is in het bezit van een ultramoderne luchthaven: Internationale luchthaven Koningin Beatrix (Queen Beatrix International Airport). Luchthavens zijn tegenwoordig verzamelingen van heel veel winkels, dat geldt ook voor het vliegveld van Aruba. Dat komt goed uit. Want een luchthaven staat synoniem voor lang wachten. En wat is er dan leuker om een beetje te gaan shoppen om de tijd door te komen!

Cruisehaven

De cruisehaven van Aruba ligt op 5 minuten afstand van Oranjestad. In totaal heeft de Arubaanse cruisehaven de beschikking over drie aircogekoelde terminals. Deze terminals vloeien naadloos over in een winkelcentrum. Shoppers die van de cruiseschepen komen, kunnen dus direct hun slag slaan. Als de immens grote cruiseschepen op Aruba aanmeren, vullen de luxe winkels zich dan ook vlot met koopwillige cruisetoeristen.

Hotels & Resorts

Het leeuwendeel van de hotels & resorts van de hotelzone rondom Oranjestad én overige grote steden van Aruba, bezit luxe boetieken (hotelboutiques) binnen hun eigen complexen waar vaak alle bekende wereldmerken gerepresenteerd zijn. Niet-gasten zijn overigens gewoon welkom in de hotelwinkels om al dat fraais aan te schaffen!

Markten

Dagelijks is er een markt in Oranjestad waar je verse groente en fruit kunt kopen maar waar tevens kunst en handwerk verkrijgbaar is. Op de verschillende vlooienmarkten op Aruba kun je onder het genot van heerlijke BBQ-geuren urenlang rondslenteren tussen typische Caribische producten en andere prularia.

Levensmiddelen

Aruba is een van de meest welvarende eilanden in de Caribische regio en dat heeft ook zijn positieve consequenties voor het aanbod in de levensmiddelenwinkels. De schappen zijn gevuld met de dure jongens uit de oceaan (kreeft, zalm en tonijn), ingevlogen Franse kaasjes en exclusieve Italiaanse vleeswaren.

Voor het vlees, garnalen, inktvis, groenten en fruit is Venezuela de hofleverancier. Uit Nederland worden de typische Nederlandse lekkernijen zoals kaas, drop en chocolade ingevlogen. Verder zit de Arubaanse oceaan tjokvol met de heerlijkste vissen die hun weg vinden naar de levensmiddelenwinkels.

Om de bewoners en bezoekers van Aruba te voorzien in de dagelijkse behoeften zijn er op het eiland voldoende winkels in alle branches van de levensmiddelensector aanwezig. Het aantal supermarkten en toko’s is groot en gevarieerd, waarbij vaak niet goed het onderscheid valt te maken tussen de supermarkten en toko’s. Veel reguliere supermarken op Aruba hebben namelijk ook veel typische oosterse producten in hun assortiment.

Daarnaast kun je dagelijks bij de diverse bakkers versgebakken brood en lokale banketspecialiteiten kopen. Tenslotte kun je bij slagers, vishandelaren en slijters terecht voor respectievelijk vlees (voornamelijk Zuid-Amerikaans), kakelverse lokale zeeproducten en alcoholische dranken.

Boekwinkels

Wil je meer weten over de boekwinkels op Aruba? Lees verder

Computerwinkels

Wil je meer weten over de computerwinkels op Aruba? Lees verder