Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Winkelen op Aruba

Een strak blauwe lucht, een aangename temperatuur en een overweldigend aanbod aan winkels vormen de ideale ingrediënten voor een heerlijk dagje shoppen op Aruba. Tel daarbij op dat op het Caribische eiland een gunstig belastingsklimaat heerst waardoor sommige artikelen voor Nederlandse begrippen voordelig geprijsd zijn en het koopfeest kent geen einde.

Winkels die parfums, juwelen, merkkleding, horloges en elektronische apparaten verkopen doen op Aruba goede zaken. Met name als de kolossale cruiseschepen aanmeren vullen de luxe winkels zich vlot met honderden koopwillige cruisetoeristen.

Markten

Op Aruba kun je verschillende markten bezoeken. Vaak worden daar levensmiddelen verkocht maar er zijn dikwijls ook non-food producten zoals souveniers te verkrijgen. Dagelijks is er een markt in Oranjestad waar je verse groente en fruit kunt kopen maar waar tevens kunst en handwerk verkrijgbaar is. Op de verschillende vlooienmarkten op Aruba kun je onder het genot van heerlijke BBQ-geuren urenlang rondslenteren tussen typische Caribische producten en andere prularia.

Hotelboutiques

De meeste hotels en resorts van de hotelzone rondom Oranjestad bezitten luxe boutiques binnen hun eigen complexen waar vaak alle bekende wereldmerken gerepresenteerd zijn. Gasten die elders verblijven zijn overigens ook gewoon welkom in de hotelwinkels om al dat moois te kopen.

Shopping Malls

Oranjestad vormt het ultieme walhalla voor koopgrage bezoekers van Aruba. De meeste winkels zijn hier gelocaliseerd aan Caya G.F. Betico Croes en de omliggende straten. Rolex horloges, Armani maatpakken en Jean Patou parfums beheersen hier het straatbeeld.

Maar de shopper kan ook terecht in de vele winkelcentra die de hoofdstad rijk is zoals the Renaissance Mall, Renaissance Market Place, the Royal Plaza, Port of Call Market Place, Aventura Mall, the Holland Aruba Mall, the Sun Plaza en the Atrium Mall.

Modezaken en boetieken

Winterjassen en mutsen zijn op het tropische Aruba niet veel te koop maar verder worden wel alle mondiale modetrends op de voet gevolgd in de kledingzaken van het Caribische eiland.

Oranjestad is qua fashion & design toonaangevend in de Caribische regio. In de hoofdstad van Aruba beheersen Rolex horloges, Armani maatpakken, Louis Vuitton handtassen en Jean Patou parfums het straatbeeld. Boetieken bedienen over het algemeen een hoger marktsegment dan gewone kledingzaken. Hier vind je naast trendy kleding ook vaak authentieke Arubaanse kledij. Bovendien verkopen de meeste boetieken ook accessoires en prachtige handgemaakte spulletjes zoals sieraden.

Schoenenzaken

Zowel in specialistische schoenenzaken als in de andere winkels kun je op Aruba nieuwe schoenen kopen en eventueel oude schoenen laten repareren. Op Aruba zijn kilometers lange zandstranden waar je uren overheen kunt slenteren met je badslippertjes. Daarnaast heb je op het Caribische eiland stranden die bezaaid met prachtig versteend koraal of fraai gepolijste kiezelstenen. Het is dus verstandig om deze stranden met degelijk schoeisel te betreden.

Fanatieke wandelaars doen er verstandig aan om schoenen te dragen met voldoende profiel. Zeker als je de bergen gaat beklimmen in het Arikok Nationaal Park is dat van essentieel belang. De wandelpaden in het park liggen doorgaans vol met stenen en worden geflankeerd met cactussen met scherpe stekels waar je ook niet graag je voeten aan bezeert.

Duikers, snorkelaars en zwemmers kunnen het beste hun voeten beschermen bij het bestreden van de Caribische Zee. Op sommige plaatsen aan de kust leven namelijk dieren en planten waar je niet met je blote voeten op moet gaan staan, zee-egels en scherp koraal zijn daar twee voorbeelden van. In de (duik)handel zijn verschillende soorten (wet)shoes te koop die je daar prima tegen kunnen beschermen.
 

Souvenirs

Naast de gewone souvenirs zoals petjes, T-shirts, badhanddoeken en Delftsblauw porselein zijn er op het Caribische eiland ook authentieke Arubaanse producten te koop. De winkelschappen zijn gevuld met Arubaanse rum, Arubaanse sigaren en producten die van aloë vera planten zijn gemaakt. Uit de bladeren van deze vetplanten wordt geleiachtige gel geperst die vervolgens wordt verwerkt tot shampoos, lotions en zonnebrandmiddelen. Het sap uit de aloëbladeren wordt een geneeskrachtige werking toebedeeld.

In Oranjestad zijn een flink aantal cadeau- en souvenirwinkels waar allerlei fraaie spulletjes te koop zijn. Dat varieert van mooie handgemaakte lokale producten tot aan allerlei prullaria. Uiteraard zijn de verschillende diersoorten die op het Caribische eiland voorkomen vaak gebruikte thema’s. De beeltenis van dolfijnen, zeepaardjes, papegaaien en zeeschildpadden prijken op menig T-shirt en sierraad.

Zeker als de grote cruiseschepen aanmeren in de haven van Aruba komt er een grote stroom van cruisetoeristen opgang, die zich verspreiden over het centrum van Oranjestad en op jacht gaan naar mooie cadeau’s en souvernirs.

Sommige planten- en diersoorten op Aruba worden ernstig in hun voortbestaan bedreigd en zijn daarom wettelijk beschermd. Het is zeer verleidelijk om een mooi stuk koraal of grote schelp mee naar huis te nemen. Naast het feit dat je daar de natuur niet mee helpt riskeer je bij onderschepping op het Arubaanse vliegveld en op Schiphol hoge boetes.

Levensmiddelen

Aruba is een van de meest welvarende eilanden in de Caribische regio en dat heeft ook zijn positieve consequenties voor het aanbod in de levensmiddelenwinkels. De schappen zijn gevuld met de dure jongens uit de oceaan (kreeft, zalm en tonijn), ingevlogen Franse kaasjes en exclusieve Italiaanse vleeswaren.

Voor het vlees, garnalen, inktvis, groenten en fruit is Venezuela de hofleverancier. Uit Nederland worden de typische Nederlandse lekkernijen zoals kaas, drop en chocolade ingevlogen. Verder zit de Arubaanse oceaan tjokvol met de heerlijkste vissen die hun weg vinden naar de levensmiddelenwinkels.

Om de bewoners en bezoekers van Aruba te voorzien in de dagelijkse behoeften zijn er op het eiland voldoende winkels in alle branches van de levensmiddelensector aanwezig. Het aantal supermarkten en toko’s is groot en gevarieerd, waarbij vaak niet goed het onderscheid valt te maken tussen de supermarkten en toko’s. Veel reguliere supermarken op Aruba hebben namelijk ook veel typische oosterse producten in hun assortiment.

Daarnaast kun je dagelijks bij de diverse bakkers versgebakken brood en lokale banketspecialiteiten kopen. Tenslotte kun je bij slagers, vishandelaren en slijters terecht voor respectievelijk vlees (voornamelijk Zuid-Amerikaans), kakelverse lokale zeeproducten en alcoholische dranken.

Cosmetica en parfums

In de winkelstraten van Aruba zijn een aantal specifieke winkels waar je terecht kunt voor verschillende soorten cosmetica en parfums. De schappen van de parfumerieën in Oranjestad staan vol met de onweerstaanbare geurtjes van de wereldmerken zoals Chanel, Christian Dior, Givenchy en Calvin Klein. Daarnaast verkopen drogisterijen naast cosmetica en parfums ook andere producten op het gebied van schoonheid en gezondheid.

Op Aruba schijnt vaak de hele dag de zon. Hierdoor ontvangt de onbedekte huid veel teveel ultraviolette straling waardoor zonnebrand kan ontstaan. Het is daarom raadzaam om de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingfactor. Daarnaast voorkom je met het dragen van een pet en een regelmatige vochtopname een vervelende zonnesteek.

Na een periode van langdurige regenval op Aruba ontstaat er een sterke toename van het aantal muggen. Muggen zijn alleen tijdens de schemer-, avond,- en nachtperiode actief en kunnen dan hinderlijk voor mensen worden. Veel mensen denken overigens dat licht muggen aantrekt maar dat is niet waar. Het is de lichaamsgeur en lichaamswarmte waar muggen op af komen.

De cosmetica winkels en drogisterijen in Oranjestad verkopen talloze crèmes, lotions en sprays waarmee je jezelf prima kunt wapenen tegen muggenbeten. Daarnaast is het verstandig om tijdens de nacht te slapen onder een veilige klamboe.

Boekwinkels

De boekwinkels op Aruba vormen het ultieme Walhalla voor de doorgewinterde Aruba liefhebber. Hier heb je de kans om middels de aanschaf van boeken jezelf verder te verdiepen in de verschillende boeiende aspecten van het Caribische eiland. De turbulente geschiedenis, grillige landschappen, kleurrijke culturele evenementen en rijke flora & faura van Aruba zijn namelijk ruim beschreven in fraaie met foto’s opgesierde boeken.

Uiteraard zijn in de boekwinkels ook grote hoeveelheden literaire werken verkrijgbaar waarbij uiteraard ook Arubaanse schrijvers en dichters ruim vertegenwoordigd zijn. De geschiedenis van de literatuur op Aruba is uitermate boeiend. Net als in ieder ander gekoloniseerd land heeft de Arubaanse literatuur namelijk verschillende fases doorlopen.

In eerste instantie vertoonde de literatuur grote overeenkomsten met hetgeen wat in het moederland werd geschreven. Vervolgens grepen de schrijvers terug op hun eigenheid en ontstond er een lichte rebellie. In de laatste fase werd de literatuur doordrenkt met verzet tegen de kolonisator en probeerde de auteur het volk tot andere inzichten te laten komen jegens de kolonisator.

Verder is de Arubaanse literatuur multilinguaal. Papiaments is de meest gebezigde taal maar daarnaast wordt er ook geschreven in het Nederlands, Engels en Spaans.

Naast boeken van Arubaanse en Nederlandse auteurs verkopen de meeste boekwinkels ook veel Engels- en Spaanstalige boeken van internationaal gerenommeerde schrijvers en poëten.

De boekhandels zijn ook een van de plekken waar je kranten kunt kopen. Er zijn verschillende dagbladen op Aruba. De Amigoe (Nederlands en Engels). Daarnaast worden ook Nederlandse kranten ingevlogen die echter door de lange reis wel al een dag oud zijn.

Ook voor uitgebreide en gedetailleerde plattegronden, stadskaarten, landkaarten, wegenkaarten en duikkaarten zijn boekwinkels de aangewezen plek. Tot slot kun je in de boekhandels terecht voor de laatste show business roddels in de betere lectuur.

Telecommunicatie

Op Aruba zijn een flink aantal telecombedrijven en telecomwinkels aanwezig die de hedendaagse telecommunicatiemogelijkheden (radio, televisie, telefoon en internet) op het Caribische eiland mogelijk maken en faciliteren. Bij deze ondernemingen is het mogelijk om (digitale)televisie en (mobiele)telefoon aansluitingen te verkrijgen en verschillende abonnementen af te sluiten.

Daarnaast zijn er op Aruba een aantal internetaanbieders (internet access providers, internet service providers en internet hosting providers) actief, waar je terecht kunt voor internet aansluitingen en verschillende internet abonnementen.

In de telecomwinkels zijn naast de nieuwste smartphones ook prepaid kaarten (telefoon en internet) te koop. Verder zijn er in Oranjestad verschillende internetcafés aanwezig.