Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Cultuur

Doordat op Aruba in de loop van de eeuwen een bevolkingsopbouw heeft plaatsgevonden van meer dan 80 nationaliteiten, is Aruba een eiland met een enorme rijke cultuur. Die royale diversiteit aan verschillende volkeren blijft overigens tot en met de dag van vandaag gevoed worden. Nog steeds vinden veel mensen van landen uit de directe omgeving van Aruba hun emplooi op het Caribische eiland en verrijken de cultuur dus nog verder.

De inwoners van voormalige Nederlandse Antillen en Aruba hebben de laatste 500 jaar onder verschillende invloedssferen gestaan en dat heeft ook zijn stempel op de culturele ontwikkeling gedrukt. De bevolking van de Benedenwindse Eilanden, waaronder Aruba, is derhalve voornamelijk Latino-Caribisch georiënteerd met Nederlandse invloeden. De inwoners daarentegen van de Bovenwindse Eilanden zijn Anglo-Caribisch georiënteerd met Amerikaanse invloeden.

Arubanen zijn uitermate trots op hun vlag, wapenschild en volkslied, maar het absolute vlaggenschip van de Arubaanse cultuur vormt het Papiaments. Het is een unieke taal die ook op de twee andere ABC-eilanden (Bonaire en Curaçao) wordt gesproken.

Door de eeuwen heen heeft het geloof een prominente rol gespeeld op Aruba. De kerken zitten dan ook vol tijdens de vele missen en diensten die worden gehouden. Ook sport is niet weg te denken op Aruba. Vooral het honkbal zit in de genen bij de Arubanen. Het medialandschap op het Benedenwinde Eiland is zeer divers en uitgebreid, zeker als je beseft dat het een klein eiland is met ruim 104.000 inwoners.

Het klimaat op Aruba drukt een belangrijke stempel op de manier hoe huizen en gebouwen gebouwd werden. De noordoost passaatwind is altijd ingezet om de woningen op een aangename manier te ventileren en te koelen. Ondanks de airco mogelijkheden van vandaag de dag, gebruiken sommige hedendaagse architecten nog steeds de principes van windkoeling.

Mensen die van lekker eten houden zijn op Aruba aan het juiste adres. Op het eiland wonen 80 verschillende nationaliteiten die door de eeuwen allemaal een steentje hebben bijgedragen aan de vorming van een unieke en bijzonder appetijtelijke keuken.

Dans en muziek spelen een belangrijke rol in de Arubaanse samenleving. Er zijn tientallen verschillende danssoorten en muziekstijlen die het hele jaar door te bewonderen zijn op het Caribische eiland. Op Aruba vinden het hele jaar door tal van culturele evenementen plaats met als hoogtepunt het jaarlijkse carnaval.