Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Ligging en grootte

Ligging

Aruba is één van de ruim 1000 eilanden van een 3.500 km lange eilandenboog in het Caribische gebied. Deze eilandengordel loopt van het zuiden van Noord-Amerika tot het noorden van Zuid-Amerika en wordt aan de oostkant geflankeerd door de Atlantische Oceaan en aan de westkant door de Caribische Zee. De eilanden in de Caribische archipel worden in drie groepen verdeeld: de Lucayan Archipelago, de Grote Antillen en de Kleine Antillen.

The Mill Resort & Suites Aruba

Meer info & boekenTIP
The Mill Resort & Suites

Bij The Mill Resort & Suites zul jij je zeker thuis voelen. Het hotel- en appartement complex valt op door de oer-Hollandse molen bij het gebouw. De molen is een verwijzing naar Lee Towers dit hotel ooit liet bouwen. Hoewel het bij de high-rise hotels in de buurt ligt is dit toch fijn kleinschalig. De eigenaren zijn zeer gastvrij en organiseren elke dag een Happy Hour bij de poolbar en beachclub. Om het strand van Palm Beach te bereiken hoef je enkel maar de weg over te steken. Dat is nog eens vakantie! Meer info en boeken

De Lucayan Archipelago omvat de Bahama’s en de Turks- en Caicoseilanden. De Grote Antillen bestaan uit Cuba, Jamaica, Hispaniola (Haïti en de Dominicaanse Republiek) en Puerto Rico. De Kleine Antillen worden verder onderverdeeld in de zogenaamde Bovenwindse en Benedenwindse Eilanden, een term uit de oude zeilscheepvaart.

Aruba behoort samen met Bonaire en Curaçao tot de Benedenwindse Eilanden. Deze drie eilanden worden ook wel de ABC-eilanden genoemd waarbij Aruba het meest westelijke eiland is. Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius behoren tot de Bovenwindse Eilanden. Deze drie eilanden worden ook wel de SSS-eilanden genoemd.

I love Aruba

De naam 'Antillen' stamt uit de tijd van Christoffel Columbus. Deze Italiaanse ontdekkingsreiziger dacht dat hij de eilanden voor de kust van Indië had bereikt toen hij in de Caribische archipel rondzeilde. Hij noemde deze eilanden daarom 'Las Ante-Isla' oftewel eilanden ervóór. Uit deze koloniale tijd stamt de naam 'De West' of 'West-Indië' voor het Caribische gebied. 

Aruba ligt – volgens de geografische coördinaten – 12°31’ noorderbreedte en 70°2’ westerlengte voor de kust van Venezuela in het zuidelijk Caribisch gebied. De afstand tussen Aruba en Curaçao bedraagt 78 km en tussen Aruba en Bonaire 130 kilometer. Verder is op heldere dagen is de kustlijn van Venezuela te zien die slechts 30 kilometer verderop ligt. Om vanuit Nederland op Aruba te komen dient 9.000 km te worden gevlogen. Tussen Aruba en de Nederlands getinte Bovenwindse Eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius ligt ongeveer 900 km Caribische Zee.

Grootte

Aruba is even groot als het Waddeneiland Texel en heeft een oppervlakte van 180 km2. Het eiland is 30 km lang, 9 km breed en telt ruim 109.153 (2013) inwoners. Door haar gunstige geografische ligging schijnt de zon heel het jaar. Voeg daarbij de verkoelende passaatwinden en je hebt een paradijselijk klimaat

Meer dan 1,2 miljoen toeristen boeken jaarlijks een reis naar Aruba. Het grootste deel van die bezoekers zijn Amerikanen, Canadezen en Venezolanen. Ruim 40.000 Nederlanders stappen jaarlijks in een vliegtuig of gaan aan boord van een cruiseschip richting het zonnigste plekje van ons Koninkrijk.