Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Geldzaken

Tijdens het verblijf op Aruba is het natuurlijk van belang dat de geldzaken goed geregeld zijn. Op het eiland zijn een flink aantal banken en geldautomaten aanwezig waar je geld kunt wisselen of opnemen. De Arubaanse florin (AWG) is de officiële munteenheid op Aruba.

Munteenheid

De Arubaanse florin (AWG) is de officiële munteenheid op Aruba maar ook de Amerikaanse dollar en de euro zijn wettige betaalmiddelen. De Arubaanse florin heeft sinds 1986 een vaste wisselkoers ten opzichte van de Amerikaanse dollar: 1 USD = 1,79000 AWG. In Nederland wordt de Arubaanse florin soms ten onrechte de Arubaanse florijn of de Arubaanse gulden genoemd.

Contant geld

Biljetten (florin) 10 25 50 100 500
Munten (cent) 5 10 25 50  
Munten (florin) 1 2,5 5    


Op de bankbiljetten prijken vertegenwoordigers van de Arubaanse fauna zoals de Arubaanse ratelslang, de Arubaanse holenuil en de Arubaanse kikker. Verder is de munt van vijftig cent vierkant.

Geld wisselen

Bij banken, wisselkantoren en grote hotels kun je geld wisselen. De wisselkoers die hotels hanteren is vaak ongunstiger dan bij een bank. De meeste banken zijn geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur.

Banken

  adres
AIB Bank N.V. Wilhelminastraat 36, Oranjestad
RBTT Bank Aruba N.V. Italiestraat 36, Oranjestad
Aruba Bank N.V. Camacuri 12, Oranjestad


Geldautomaten

Op Aruba staan voldoende geldautomaten (ATM oftewel Automatic Teller Machine) waar je Arubaanse florins of Amerikaanse dollars kunt opnemen (zeker als je een Nederlandse bankpas hebt met het Cirrus-, Plus,- Maestro-, of MasterCard-logo).

Creditcards

In vrijwel alle hotels, restaurants en winkels worden creditcards (MasterCard, American Express en Visa) geaccepteerd. Tegenwoordig wordt vaak ook een pincode vereist bij een betaling of geldopname met een creditcard.

Travellercheques

Travellercheques worden bijna overal geaccepteerd en kun je bij de banken inwisselen.

Fooien

Op Aruba is het geven van fooien vanzelfsprekend. In de restaurants wordt vaak 10% servicekosten extra in rekening gebracht.