Boca Keto

Boca Keto ligt in het noorden van het Nationaal park Arikok (Papiaments: Parke Nacional Arikok) aan de midoostkust van Aruba. Boca Keto wordt ook wel Boca Keto Beach of Boca Ketu genoemd. Ten zuidoosten van Boca Keto ligt de Natural Pool (Papiaments: Conchi): een door rotsen beschermde pool. De Natural Pool is één van de hotspots van One Happy Island en wordt dagelijks door veel toeristen bezocht.

Hoe ziet Boca Keto eruit?

Bij Boca Keto kun je mooi zien wat miljoenen jaren van geologische krachten en meedogenloze erosie met het Arubaanse kustlandschap kunnen doen. De torenhoge kalksteenklif is op deze locatie over een lengte van zo’n zeshonderd meter bruut opengescheurd met als resultaat een gigantische inham. In het midden van de inham is nog het restant van dat overweldigende splijtingsproces waar te nemen: een kolosaal kalkstenen rotsblok dat omspoeld wordt met kolkend oceaanwater. Dit mini-eilandje wordt Klein Aruba genoemd. Klein Aruba zorgt er eigenlijk voor dat Boca Keto uit twee baaien (dubbelbaai) bestaat met twee aanpalende stranden. Stranden die bovendien landinwaarts nog ver doorlopen en dan als zandduinen worden aangeduid. De stranden van Boca Keto zijn hagelwit en het zand is fijnmazig. De baaien zijn gevuld met kristalhelder, azuurblauwgekleurd oceaanwater.

Rooi Fluit

Het gebied achter Boca Keto wordt Rooi Fluit genoemd. Het woord ‘rooi’ kom je veel tegen op Aruba. Rooi is een verbastering van het Papiamentse woord ‘roi’ dat op zijn beurt weer is afgeleid van het Spaanse woord ‘arroyo’ hetgeen ‘beekje’ betekent. Met een rooi wordt een droog rivierdal bedoeld. Een rivierdal dat na langdurige regenval enige tijd water bevat. Rooi Fluit is van grote historische betekenis voor Aruba: het is namelijk de plek waar in 1824 voor het eerst goud werd gevonden op het Benedenwindse Eiland door de 12-jarige schaapsherder Willem Rasmijn. Dit was het startpunt van een ware goldrush op het Aruba waarbij uiteindelijk meer dan 1.500 ton goud gedolven werd. Tegenwoordig is Rooi Fluit één van de populairste wandelgebieden van het eiland waarbij ook het aangrenzende Boca Keto in de wandelroutes is opgenomen.

Privé of openbaar?

Boca Keto ligt zogezegd in Nationaal park Arikok. Dit natuurpark is zeven dagen per week geopend van 08:00 tot 16:00 uur en is na het kopen van een entreekaartje voor iedereen toegankelijk. Op Aruba bestaan er op de keper beschouwd drie soorten stranden: de stranden van Nationaal park Arikok, de privé-stranden van De Palm Island & Renaissance Island en de overige stranden. Oók de privé-stranden van de genoemde koraaleilandjes zijn na betaling voor belangstellende te bezoeken.

Wat zijn de mogelijkheden bij Boca Keto?

Wandelen, picknicken en genieten van de natuur.

Wie aan Aruba denkt, denkt aan witte stranden en een blauwe oceaan. Een oceaan die schreeuwt om in gezwommen te worden. Dat moet je ook zeker doen. Echter wel aan de westkant van het eiland. Aan deze kant van Aruba zijn de golven niet zo hoog en zijn de (onder)stromingen beperkt. Hoge golven en sterke stromingen vind je aan de Arubaanse oostkust. Uiteraard is het spectaculair om dit natuurgeweld te aanschouwen. Het is echter niet verstandig om aan de oostkust de Caribische Zee te betreden: dat geldt ook voor Boca Keto. Waterrecreatie is hier te gevaarlijk.

Zijn er hotels bij Boca Keto?

Bij Boca Keto zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Boca Keto is te bereiken met een terreinauto (4WD, ATV of Jeep), quad of te voet.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba