Savaneta Beach

Sommige Arubaanse stranden zijn supertoeristisch en druk. Dat geldt bijvoorbeeld voor Palm Beach en Eagle Beach. Maar er zijn ook prachtige zandstranden op One Happy Island die vrijwel onbekend zijn bij toeristen en waar dus een grote rust heerst. Eén van die stranden is Savaneta Beach. Savaneta Beach ligt aan de zuidwestkant van Aruba aan de Commandeursbaai (Commandeurs Baai, Commandeurs Bay) in het kustplaatsje Savaneta.

Oude hoofdstad

Savaneta telt ongeveer 10.000 inwoners en was vóór 1790 de hoofdstad van Aruba. Omdat de haven van het noordelijker gelegen Oranjestad beter voor schepen bereikbaar was, werd Playa (zo wordt Oranjestad in de volksmond genoemd) vanaf 1790 het bestuurscentrum van het Benedenwindse Eiland. Naast strandliefhebbers komen cultuurliefhebbers helemaal aan hun trekken in Savaneta. Zo bevindt het oudste huis van Aruba zich in deze historische plaats. Dit 150 jaar oude huis is van het type cas di torto (cas di lodo, cas di bara). Cas di torto is een traditionele Arubaanse en Bonairiaanse bouwstijl waarbij gebruik wordt gemaakt van adobe (leemsteen).

Marinierskazerne Savaneta

Ten zuiden van Savaneta Beach bevindt zich de Marinierskazerne Savaneta (MSKSAV). De Marinierskazerne Savaneta is de thuisbasis van het 32e rading squadron en van de Arubaanse Militie (Arumil). Marinierskazerne Savaneta is één van de drie marinekazernes van het Commandement der Zeemacht Caribisch gebied (CZMCARIB). Marinebasis Parera (Curaçao) en Marinekazerne Suffisant (Curaçao) zijn de andere twee. Daarnaast heeft het Commandement der Zeemacht Caribisch gebied het Mariniersdetachement Sint Maarten op Sint Maarten. Marinierskazerne Savaneta is een begrip op Aruba en wordt gekoesterd door de Arubanen. Ieder jaar op 1 mei is het open dag en bezoeken tienduizenden belangstellenden de kazerne om te genieten van spectaculaire demonstraties van mariniers en feestelijke festiviteiten.

Hoe ziet Savaneta Beach eruit?

Savaneta Beach zijn eigenlijk twee stukjes strand die bijna haaks op elkaar staan. De strandjes worden van elkaar gescheiden door mangrovebomen. De stranden hebben allebei een lengte van ongeveer negentig meter, zijn hagelwit en hebben een fijnmazige zandstructuur. Palmbomen die voor natuurlijke schaduwplekken zorgen, zul je op Savaneta Beach niet aantreffen; derhalve moet je jezelf goed wapenen tegen de tropenzon als je op de stranden wil gaan recreëren. De Caribische golven die over Savaneta Beach uitgestort worden, zijn kraakhelder en aangenaam van temperatuur.

Privé of openbaar?

Savaneta Beach is een openbaar strand. In tegenstelling tot de meeste Caribische eilanden zijn alle stranden op Aruba voor iedereen vrij toegankelijk. De strandfaciliteiten (strandstoelen, strandhanddoeken, et cetera) van de hotels & resorts zijn uiteraard alleen bestemd voor de gasten van die hotels & resorts.

Wat zijn de mogelijkheden bij Savaneta Beach?

Zonnebaden, picknicken, zwemmen, snorkelen, duiken, kajakken en vissen.

Savaneta Beach wordt nauwelijks door toeristen bezocht; doordeweeks heb je vaak het rijk alleen. Tijdens het weekend weten locals het strand te vinden en hangt er een ontspannen sfeer.

Zijn er hotels bij Savaneta Beach?

Bij Savaneta Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Savaneta Beach is te voet, met de fiets, scooter, motor of auto bereikbaar. Het strand ligt langs de kustweg van zuidwest Aruba. Evenwijdig aan deze kustweg loopt een pijpleiding. Om bij Savaneta Beach te komen, moet over een bruggetje gereden worden; dit bruggetje overspant namelijk de pijpleiding. Bij het strand is voldoen ruimte om te parkeren.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba