Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Emigreren naar Aruba

De keuze om definitief op Aruba te gaan wonen maak je niet na een nachtje slapen, daar zijn vaak vele bezoeken aan het strandeiland vooraf gegaan. Met name veel renteniers en pensionado’s - gestimuleerd door de gunstige pensionado-regeling - hebben zich al gevestigd op het tropische stukje van ons Koninkrijk.

Eenmaal de keuze gemaakt wacht vaak een grote klus. Het vereist namelijk nogal wat voorbereiding en papierwerk om naar Aruba te emigreren. Verblijfsvergunningen moeten geregeld worden en verzekeringen moeten worden afgesloten. Daarnaast zul je op jacht moeten naar een geschikt onderkomen door het kopen of huren van een woonruimte.

Arubiana Inn (Hotel)

Hotel boeken ArubaArubiana Inn (Hotel)

Overweeg jij om (voor langere tijd) op Aruba te gaan wonen of emigreren? Dan wil je toch eerst kennismaken met het eiland. Het Arubiana Inn hotel is daar een prima accommodatie voor. Hier proef echt je die heerlijk Caribische sfeer. In dit kleinschalige hotel word je gastvrij ontvangen en de sfeer is gemoedelijk. Deze accommodatie is vaak voor een vriendelijke prijs te boeken! Meer info en boeken

Ook zullen voor gezinnen met leerplichtige kinderen scholen moeten worden gezocht en moet de basis gezondheidsvoorzieningen (huisarts, tandarts, etc.) geregeld worden.

Iedereen die naar Aruba wil emigreren krijgt te maken met het DIMAS (Departamento di Integracion, Maneho y Admision di Stranhero). Het DIMAS is de overheidsinstelling op Aruba die belast is met het uitvoeren van het vreemdelingenbeleid van de Arubaanse overheid.

Strand Aruba

Tot slot volgt de fysieke verhuizing naar Aruba. Mensen stappen zo in het vliegtuig op weg naar Oranjestad echter de inboedel zal verscheept of overgevlogen moeten worden om de 9.000 kilometer die tussen Amsterdam en de hoofdstad van Aruba ligt te overbruggen.

Gelukkig zijn er gespecialiseerde bureaus en makelaars die goed op de hoogte zijn van de Arubaanse procedures en wetgeving en die je prima kunnen adviseren en begeleiden in dit exotische avontuur.