Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Stranden op Aruba

De hagelwitte schone stranden van Aruba zijn wereldberoemd. Het is een genot om over het poederachtige witte zand van het strand te lopen, genietend van de Caribische zee. Een zee waarvan het water de meest prachtige blauwe tinten aanneemt bij veranderde windrichtingen.

Druif Beach

Druif BeachDruif Beach is een mooi breed strand en ligt aan de westzijde van het eiland. Het is een strand waarvan je dacht dat het alleen in films bestond: wit poederzand, niet te druk en heerlijk veel ruimte. Omdat het strand prachtig breed is leent het zich uitermate om zo nu en dan leuke activiteiten te organiseren: beachvolley, beachvoetbal, etc. De (voldoende maar nooit overvol) strandbedjes die op het strand staan zijn eigendom van de 'all-inclusive' programma's van de hotels en dus niet te huur.

Divi Aruba All Inclusive

Meer info & boekenTIP
Divi Aruba All Inclusive aan het strand

Je vakantie op Aruba kan niet beter... Stel je voor: Op je blote voeten in het warme zand, heerlijk luieren. Alleen even opstaan om een cocktail te halen. En dat met dit uitzicht. Dat is pas genieten! In de verschillende (a la carte of buffet) restaurants is het heerlijk eten met de ruisende zee op de achtergrond. Dit is echt pure verwennerij... In de beachbar is 's avonds altijd wat te doen. De ene keer speelt er een steelband, dan weer is er een groep dansers, deze vakantie vergeet je nooit meer! Meer info en boeken

Er zijn twee hotels die direct aan het strand liggen: Divi Aruba All Inclusive en Tamarijn. Kenmerkend voor Druif Beach zijn de 4 houten palen die ter hoogte van Tamarijn in het water staan en waarop bijna altijd pelikanen zitten, een prachtig plaatje waarbij je fotocamera niet mag ontbreken. Bij Druifbeach is het zeewater kalm, je kunt er heerlijk zwemmen in zee. Hou je niet van overvolle stranden maar van rust? Dan is dit jouw strand!

Palm Beach

Palm Beach

Eagle Beach

Eagle Beach

Manchebo Beach

Manchebo Beach Aruba

Baby Beach

Baby Beach

Boca Catalina

Boca Catalina

Arashi Beach

Arashi Beach

De tweeëntwintig stranden van Aruba zijn grofweg in twee groepen te verdelen. De zeventien stranden aan de westkust en de vijf stranden aan de oostkust. Het mooie van Aruba is dat de westkant een totaal andere wereld is dan de oostkant. Aan de westkust is de oceaan rustig en rollen de golven vredig over de lange brede stranden. Aan de oostkust zijn de passaatwinden op de oceaan nog op volle snelheid en worden de golven metershoog opgejaagd. Deze hoge golven storten zich met geweld op de grillige kustlijn met haar stranden.

Aan de westkant liggen veel hotels vlak aan het strand. Dit heeft als voordeel dat bij het krieken van de dag niet een douchecel maar een frisse ochtendduik in het kraakheldere oceaanwater voor de nodige ontnuchtering kan zorgen.

De Arubaanse autoriteiten namen in het verleden een briljante beslissing. De beslissing om alle stranden vrijtoegankelijk te houden, waardoor je op Aruba geen afgebakende privé-stranden zult aantreffen. In de tweede plaats nam men de beslissing om maar liefst twintig procent van het eiland tot natuurreservaat om te dopen, uitmondend in het adembenemende Arikok Nationaal Park.

Ieder strand heeft zo zijn eigen karakter, identiteit en mogelijkheden. Op sommige stranden is kijken en bekeken worden en bevinden zich de trendy restaurants en hippe beach bars. Andere stranden zijn daarentegen weer rustig en pittoresk en zijn populair bij families met kinderen.

Naturisme (openbare naaktheid), in welke vorm dan ook, is bij wet verboden op Aruba. Er zijn dan ook geen naaktstranden op Aruba. Topless zonnen is ook niet toegestaan maar wordt wel gedoogd.

TIP: Stranden van Sint Maarten

Wist je dat Sint Maarten net zoals Aruba ook fantastische stranden heeft? Op Sint Maarten zijn in totaal 37 zandstranden. Populaire stranden op dit eiland zijn bijvoorbeeld: Maho Bay Beach, Simpson Bay Beach, Baie Rouge en Mullet Bay Beach. Overweeg dus zeker om ook een keer naar Sint Maarten op vakantie te gaan. Lees verder over de stranden van Sint Maarten!