Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Stranden op Aruba

Aruba is in velerlei opzichten een fantastische vakantiebestemming. Zo laat de zon het nooit afweten, is het oceaanwater kristalhelder en zijn de Arubanen een uitermate vrolijk en vriendelijk volk. Toch is het één aspect dat One Happy Island wereldberoemd maakt: diens adembenemende stranden! Het is niet voor niets dat de Arubaanse stranden tot de mooiste stranden van de wereld worden beschouwd. Ze zijn hagelwit en hebben een poederachtige structuur. Het is uiteraard een feest om op dit type stranden te kunnen recreëren!

Briljante beslissing

De Arubaanse autoriteiten namen in het verleden een briljante beslissing. De beslissing om alle stranden voor iedereen vrijtoegankelijk te houden, waardoor je op Aruba geen afgebakende privé-stranden zult aantreffen. Dit is uniek voor de Caribische regio; op alle overige Caribische eilanden wordt onderscheid gemaakt tussen openbare stranden en privé-stranden. Het Arubaanse gezag maakte in diens bestaan nog wel meer uitermate verstandige keuzes; zo wees zij maar liefst 20% van het eiland aan als natuurreservaat; resulterend in het adembenemende Arikok Nationaal Park. Op deze manier wordt de natuur van het prachtige eiland gewaarborgd voor toekomstige generaties.

Stranden aan de westkust

Aruba telt tweeëntwintig stranden: zeventien aan de westkust en vijf aan de oostkust. Het bijzondere van het eiland is dat de westkant een totaal andere wereld is dan de oostkant. Aan de westkust is de oceaan rustig en rollen de golven vredig over lange, brede stranden. Dit is ook de kant van het Benedenwindse Eiland waar zich de meeste hotels & resorts bevinden. Dit heeft als voordeel dat bij het krieken van de dag niet een douchecel, maar een frisse ochtendduik in het prachtige oceaanwater voor de nodige ontnuchtering kan zorgen. Ieder strand aan de westkust heeft zo zijn eigen karakter, identiteit en mogelijkheden. Op sommige stranden is kijken en bekeken worden en bevinden zich de trendy restaurants en hippe beach bars. Andere stranden daarentegen zijn weer rustig en pittoresk en populair bij families met kinderen.

Stranden aan de oostkust

Aan de oostkust van Aruba zijn de passaatwinden op de oceaan nog op volle snelheid en worden de golven metershoog opgejaagd. Deze hoge golven storten zich met groot geweld op de grillige kustlijn met haar stranden. De stranden bevinden zich hier dus in een prachtig natuurlijk decor. Het is overigens niet verstandig om aan deze kant van het ABC-eiland het zeewater te betreden; door de hoge golven en sterke stroming is het hier te gevaarlijk om te zwemmen!

Naaktstranden

Naturisme (openbare naaktheid), in welke vorm dan ook, is bij wet verboden op Aruba. Er zijn dan ook geen naaktstranden op het zonovergoten eiland. Topless zonnen is ook niet toegestaan, maar wordt wel gedoogd.

De mooiste stranden van Aruba

Hieronder tref je een overzicht van de mooiste stranden op Aruba.

Druif Beach

Druif Beach

Druif Beach is een prachtig zandstrand en ligt aan de westzijde van het eiland. Het is een strand waarvan je dacht dat het alleen in films bestond: wit poederzand, niet te druk en heerlijk veel ruimte. Omdat het strand breed is leent het zich uitermate om zo nu en dan leuke activiteiten te organiseren: beachvolley, beachvoetbal, etc. De strandbedjes die op het strand staan zijn eigendom van de 'all-inclusive' programma's van de hotels en dus niet te huur.

Divi Aruba All Inclusive

Meer info & boekenTIP
Divi Aruba All Inclusive aan het strand

Je vakantie op Aruba kan niet beter... Stel je voor: Op je blote voeten in het warme zand, heerlijk luieren. Alleen even opstaan om een cocktail te halen. En dat met dit uitzicht. Dat is pas genieten! In de verschillende (a la carte of buffet) restaurants is het heerlijk eten met de ruisende zee op de achtergrond. Dit is echt pure verwennerij... In de beachbar is 's avonds altijd wat te doen. De ene keer speelt er een steelband, dan weer is er een groep dansers, deze vakantie vergeet je nooit meer! Meer info en boeken

Er zijn twee hotels die direct aan het strand liggen: Divi Aruba All Inclusive en Tamarijn. Kenmerkend voor Druif Beach zijn de vier houten palen die ter hoogte van Tamarijn in het water staan en waarop bijna altijd pelikanen zitten, een prachtig plaatje waarbij je fotocamera niet mag ontbreken. Bij Druifbeach is het zeewater kalm, je kunt er heerlijk zwemmen in zee. Hou je niet van overvolle stranden maar van rust? Dan is dit jouw strand!

Palm Beach

Palm Beach

Eagle Beach

Eagle Beach

Manchebo Beach

Manchebo Beach Aruba

Baby Beach

Baby Beach

Boca Catalina

Boca Catalina

Arashi Beach

Arashi Beach

Bekijk het overzicht van alle stranden op Aruba!

TIP: Stranden van Sint Maarten

Wist je dat Sint Maarten net zoals Aruba ook fantastische stranden heeft? Op Sint Maarten zijn in totaal 37 zandstranden. Populaire stranden op dit eiland zijn bijvoorbeeld: Maho Bay Beach, Simpson Bay Beach, Baie Rouge en Mullet Bay Beach. Overweeg dus zeker om ook een keer naar Sint Maarten op vakantie te gaan. Lees verder over de stranden van Sint Maarten!