Barcadera Beach

Barcadera Beach ligt aan de midwestkust van Aruba: ten zuidoosten van Oranjestad en de Internationale luchthaven Koningin Beatrix. Het strand wordt aan de noordkant begrensd door het havengebied van Barcadera en gaat aan de zuidkant over in de nederzetting Balashi. Vlak voor de kust van Barcadera Beach bevindt zich De Palm Island. De Palm Island is een van de twee privé-eilandjes van One Happy Island. Het andere privé-eilandje heet Renaissance Island.

De haven van Barcadera is sinds 2016 de bulkgoed- en containerhaven van Aruba. Voor die tijd werden het bulkgoed en de zeecontainers in de haven van Oranjestad afgehandeld. Maar door de enorme groei van het Arubaanse cruisetoerisme was er geen ruimte meer voor het bulkgoed en de zeecontainers in de haven van de hoofdstad van het ABC-eiland. Tegenwoordig kan de cruisehaven van Oranjestad de grootste cruiseschepen van de wereld ontvangen.

Hoe ziet Barcadera Beach eruit?

Barcadera Beach heeft een lengte van ongeveer 400 meter en een breedte die varieert. Het strand bestaat uit wit zand, rots en mangroveplanten. Barcadera Beach loopt uiteindelijk over in de Caribische Zee. Een Caribische Zee die hier hypnotiserend blauw gekleurd is. Vlak bij het strand bevinden zich drie steigers waar boten kunnen aanleggen.

Privé of openbaar?

Barcadera Beach is een openbaar strand. Op twee standen na, zijn alle Arubaanse stranden openbaar. De enige privé-stranden van het Benedenwindse Eiland bevinden zich op De Palm Island en Renaissance Island. Als je op deze stranden wil recreëren, moet je eerst een kaartje kopen.

Wat zijn de mogelijkheden bij Barcadera Beach?

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, kajakken, snorkelen, duiken, windsurfen en kitesurfen.

Barcadera Beach is een van de populairste plekken op Aruba om te windsurfen en kitesurfen. Van januari tot augustus kun je op deze spot maximaal profiteren van de noordoostpassaatwind. De windsnelheid varieert dan tussen de 65 en 80 km/uur. Hierdoor ontstaan golven die hoogtes kunnen bereiken tussen de 1 en 3 meter. Hoog genoeg om indrukwekkende sprongen te kunnen maken. Van september tot en met december blaast de passaatwind minder hard, maar nog altijd hard genoeg om prima te kunnen windsurfen en kiten. Als je het water opgaat, is het wel belangrijk om de onbedekte huid goed in te smeren met een zonnebrandcréme die waterproof is. Verbranding door de tropenzon ligt namelijk op de loer.

Voor de kust van Barcadera Beach bevindt zich het Barcadera-rif (Barcadera Reef). Het Barcadera-rif is een bootduiklocatie die uitermate geschikt is voor het maken van een driftduik. Ook liefhebbers van onderwaterfotografie komen bij het Barcadera-rif uitstekend aan hun trekken: zo bezit het rif grote hersenkoraalvelden. Het koraalrif begint op een diepte van 4,5 meter en loopt door tot een diepte van 24 meter. Tussen de koraalformaties liggen mooie zandbodems. Het Barcadera-rif verkeert in een prima staat en vormt de natuurlijke habitat voor tal van oceaanbewoners zoals barracuda’s, murenen, kreeften, Franse maanvissen, kogelvissen en zeepaardjes. Als je gaat duiken bij het Barcadera-rif is het voor de veiligheid belangrijk om een oppervlakteboei te gebruiken.

Zijn er hotels bij Barcadera Beach?

Bij Barcadera Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Barcadera Beach is gemakkelijk met de auto, motor of fiets te bereiken. Bij het strand zijn bovendien voldoende parkeergelegenheden aanwezig. Je kunt ook naar Barcadera Beach wandelen.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba