Battata Beach

Battata Beach ligt aan de zuidwestkust van Aruba. Ten noorden van dit strand bevindt zich Marinierskazerne Savaneta en ten zuiden begint het industrieterrein van de Citgo Petroleum Corporation. Citgo Petroleum Corporation is onderdeel van Petróleos de Venezuela. Petróleos de Venezuela is de staatsoliemaatschappij van Venezuela.

Het strand ligt aan een prachtige lagune. Een lagune die aan de zuidkant wordt begrensd door het fabrieksterrein van de Citgo Petroleum Corporation. De voorkant van de lagune wordt afgesloten door een langwerpig en smal koraaleiandje. Eilandjes die voornamelijk uit versteend koraal bestaan, worden cays genoemd. Op dit sliertvormige koraaleilandje staan enerzijds bouwsels van de Citgo Petroleum Corporation en anderzijds is er begroeiing met groene bomen en planten. De Battata Beach-lagune is een favoriet jachtgebied voor bruine pelikanen. Doorlopend maken deze robuuste vogels snoekduiken naar het wateroppervlakte om nietsvermoedende vissen uit hun veiliggewaande aquatische leefomgeving te scheppen: een boeiend en machtig schouwspel!

Hoe ziet Battata Beach eruit?

Battata Beach is een middelgroot strand en heeft de vorm van een rechthoek. Het witte strandzand wordt op verschillende plekken onderbroken door groen struikgewas: dit leidt tot fraaie kleurcontrasten. De zuidkant van Battata Beach wordt voor de helft begrensd door een flinke bossage. Paralel met de vloedlijn zijn twee rijen met grote en kleine palapas op het strand geplaatst. Palapas zijn parasols met een dak van gedroogde palmbladeren. Door deze palapas ontstaan aangename schaduwplekken op het strand die je wapenen tegen de beukende tropenzon.

Rond het middaguur is het niet verstandig om in de stralenregen van de zon te verkeren. Als je op Aruba activiteiten wil gaan ondernemen, kun je dat het beste doen in de vroege ochtend of op het einde van de middag. Het is sowieso verstanding om de onbedekte huid in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Daarnaast wordt het dragen van een hoofdeksel en zonnebril sterk aanbevolen. Tenslotte is het drinken van veel water erg belangrijk: dit om uitdroging en een zonnesteek te voorkomen. Op Aruba staat bijna iedere dag een verkoeld briesje: de noordoostpassaatwind. Door deze wind heb je bijna niet door dat je aan het verbranden of uitdrogen bent. Daarom is het belangrijk de bovengenoemde voorzorgsmaatregelen te nemen als je de zon ingaat.

Privé of openbaar?

Battata Beach is een openbaar strand. Aruba telt meer dan veertig stranden. Het leeuwendeel van deze stranden is openbaar. Voor de westkust liggen echter twee privé-eilandjes (Renaissance Island en De Palm Island) die gezegend zijn met vijf Bounty-stranden. Recreatie op deze wonderstrandjes is niet gratis: dan moet je eerst een kaartje kopen. Daarnaast heeft Aruba een indrukwekkend natuurpark: Nationaal park Arikok. Ook dit park is gezegend met verschillende adembenemend mooie stranden. Iedereen die een entreekaartje voor het Arikok-park koopt, mag ook gebruikmaken van deze playas.

Wat zijn de mogelijkheden bij Battata Beach?

Zonnebaden, beachvolleyballen en van een mooie zonsondergang genieten.

Battata Beach is (nog) een rustig strand waarbij een centrale en prominente rol is weggelegd voor de uitbundige beachbar. Het strand is voornamelijk populair onder de locale bevolking, maar wordt daarnaast ook meer en meer ontdekt door toeristen. ’s Avonds klinken er vaak de tonen van vrolijke livemuziek en wordt er fanatiek gefeest en gedanst.

Faciliteiten

Beachbar, palapas en beachvolleybalnet.

Zijn er hotels bij Battata Beach?

Aan de westkust van Aruba bevinden zich de meeste hotels & resorts van One Happy Island.

Bereikbaarheid

Battata Beach is prima bereikbaar met alle denkbare vervoermiddelen. Vanaf de kustweg loopt een speciale weg naar het strand toe die eindigt in een rond pleintje. Bij Battata Beach zijn voldoende mogelijkheden om te parkeren.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba