Blackstone Beach

Blackstone Beach ligt aan de midoostkant van Aruba aan de Andicuri Bay (Baai van Andicuri). Aan de Andicuri Bay bevinden zich ook Andicuri Beach, Shark Bay en de Aruba Natural Bridge-ruïnes: één voor één toeristische hotspots.

Hoe ziet Blackstone Beach eruit?

Blackstone Beach ligt aan een inham van de Andicuri Bay, is het enige Arubaanse strand met zwarte kiezelstenen, kent geen schaduwplekken en is in het bezit van een klein gebouwtje. Het contrast kan bijna niet groter: het leeuwendeel van de stranden van Aruba is hagelwit, maar dat geldt dus niet voor het gitzwarte Blackstone Beach. De afgeronde, vulkanische stenen van Blackstone Beach ontstonden door erosie van het wassende oceaanwater, een proces van miljoenen jaren. De stenen variëren in grootte: van klein naar groot: richting de vloedlijn worden ze steeds kleiner. De stenen van Blackstone Beach zijn vergelijkbaar met de stenen die worden gebruikt bij hot stone massage. Als de golven over de kiezelstenen rollen, geeft dat een fantastisch rinkelend geluid. Ook de omringende rotspartijen van het strand zijn zwart gekleurd: het lijkt net alsof je in een andere wereld terecht bent gekomen, een prehistorische wereld.

Tripod Bridge

De oostkust van Aruba is het domein van verschillende natuurlijke bruggen: groot en klein. Een natuurlijke brug ziet het levenslicht nadat er door langdurige erosie een gat in een klifrots ontstaat. De drie bekendste natuurlijke bruggen van Aruba zijn de Aruba Natural Bridge, Aruba Baby Natural Bridge en de Tripod Bridge. Maar ook bij Seroe Colorado en op Wariruri Beach zijn indrukwekkende natuurlijke bruggen te aanschouwen.

De Aruba Natural Bridge stortte helaas op 2 september 2005 in. Met een lengte van dertig en hoogte van zeven meter was het de grootste natuurlijke brug van het Caribische gebied. De ruïnes van de ingestorte natuurlijke brug zijn nog steeds een toeristentrekpleister van formaat. Op steenworp afstand van de Aruba Natural Bridge-restanten bevindt zich de Aruba Baby Natural Bridge: zoals de naam al doet vermoeden een mini-versie van de Aruba Natural Bridge en gelukkig nog geheel intact. Op Blackstone Beach bevindt zich de Tripod Bridge oftewel driepoot-brug. Dit is een uniek type natuurlijke brug waarbij er niet één, maar drie brugzuilen zijn ontstaan na een proces van miljoenen jaren van erosie. De Tripod Bridge is een uitzonderlijk natuurfenomeen waarvan prachtige foto- en filmopnames te maken zijn.

Privé of openbaar?

Blackstone Beach is een openbaar strand zoals (bijna) alle stranden van Aruba. Alle stranden van het vaste land van One Happy Island zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Voor de westkust van Aruba liggen echter twee privé-eilandjes (De Palm Island en Renaissance Island). De stranden op deze mini-eilanden zijn alleen na het kopen van een kaartje te bezoeken. Het feit dat vrijwel alle stranden van Aruba openbaar zijn, is vrij uitzonderlijk voor een eiland in het Caribisch gebied.

Wat zijn de mogelijkheden bij Blackstone Beach?

Picknicken en genieten van een fenomenaal uitzicht.

Door de bijzondere stenen is Blackstone Beach niet geschikt voor zonnebaden. Het is ook niet verstandig om bij Blackstone Beach het water te betreden: de oceaan is te wild. Het wordt zelfs sterk afgeraden om aan de gehele oostkust van het Benedenwindse Eiland de zee in te gaan. Toch zul je er af en toe zwemmers, snorkelaars, golfsurfers, windsurfers en kitesurfers spotten. Doorgaans betreft dit locals of zeer ervaren waterrecreanten die op te hoogte zijn van de plaatselijke (water)condities: (onder)stromingen, golven en wind.

Faciliteiten

Picknicktafels

Zijn er hotels bij Blackstone Beach?

Bij Blackstone Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Blackstone Beach is bereikbaar met een auto (4WD, ATV, Jeep of terreinauto), quad of al wandelend.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba