Daimari Beach

In het uiterste noordoostpuntje van Nationaal park Arikok aan de Arubaanse midoostkust bevindt zich Daimari Beach. Iets ten zuidwesten van dit strand ligt Boca Keto: een zogenaamde dubbelbaai met het mini-eilandje Klein Aruba. Klein Aruba lijkt qua vorm op Aruba en wordt ook wel Moro genoemd. Ten zuidoosten van Daimari Beach is een grote paardenmanege gesitueerd. Deze ‘rancho’ ligt net buiten het natuurpark, maar grenst er wel tegenaan. De manege is gebouwd op een uit de 16de eeuw daterende kokosnootplantage.

Hoe ziet Daimari Beach eruit?

Als je bij Daimari Beach bent, lijkt het net alsof er ooit met een reusachtige kloofhamer meedogenloos is ingehakt op de torenhoge kalkstenen klifkust die zo kenmerkend is voor deze kant van het zonovergoten eiland. Over een lengte van meer dan 100 meter is namelijk een gigantische rotsmassa verdwenen om ruimte te maken voor een oogverblindende baai: Daimari Bay. Deze baai loopt uiteindelijk uit in een hagelwit zandstrand: Daimari Beach. Een strand dat op zijn beurt zich landinwaarts uitstrekt over een afstand van maar liefst 200 meter. De immer blazende noordoostpassaatwind zorgt ervoor dat het zand zo ver van de oceaan verplaatst kan worden. Als zand zich ver van het strand verwijdert, vormt het witte zandduinen. Dit prachtige natuurfenomeen zie je veel langs de Arubaanse oostkust. De bekendste én meest uitgestrekte zandduinen van Aruba zijn de California Sand Dunes in het noorden van het eiland. Je waant je daar in een echt woestijnlandschap!

Privé of openbaar?

Daimari Beach ligt in Nationaal park Arikok. Dit fantastische natuurpark is zeven dagen per de week van 08:00 tot 16:00 uur te bezoeken na het kopen van een toegangskaartje bij de ingang. Naast de Nationaal park Arikok-stranden zijn alleen de stranden van De Palm Island en Renaissance Island te bezoeken na het kopen van een entreekaartje. De overige Arubaanse stranden zijn voor iedereen gratis te betreden.

Wat zijn de mogelijkheden bij Daimari Beach?

Zonnebaden, picknicken, wandelen en paardrijden.

Daimari Beach is een perfect strand om lekker van de zon of een picknick te genieten. Uiteraard heb je dan de neiging om regelmatig af te koelen in de hypnotiserende Caribische Zee die aan je voeten ligt, maar dat kun je beter niet doen. De oceaan aan de oostkant van One Happy Island is namelijk te wild. Waterrecreanten kunnen daardoor in grote problemen komen door hoge golven en sterke (onder)stromingen.

Voor het maken van wandelingen is Daimari Beach en diens omgeving uitermate geschikt. Het landschap wordt gekenschetst door metershoge cactussen, ruige rotsformaties, oneindige zandvlaktes en opspattende oceaangolven: je waant je op de set van een nieuwe Indiana Jones-film. Zorg er wel voor dat je jezelf goed wapent tegen de brandende tropenzon als je in dit gebied aan de wandel gaat. Noodzakelijke wapens zijn een hoofddeksel, zonnebril en een zonnebrandcrème voor de ontblote lichaamsdelen. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te drinken: liefst water.

Als je Daimari Beach op de rug van een paard gaat verkennen, voelt het alsof je in een wildwestfilm het John Wayne terecht bent gekomen. Dit deel van het ABC-eiland is erg geliefd onder paardenmensen. Het is natuurlijk fantastisch om met een edele viervoeter op het strand te stappen onderwijl je aan het genieten bent van een verbluffend mooi kustlandschap.

Zijn er hotels bij Daimari Beach?

Bij Daimari Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Daimari Beach is bereikbaar met een geschikte terreinauto (Jeep, ATV of AWD). Daarnaast kun je ook lopend het strand bereiken.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba