Urirama Beach

Urirama Beach bevindt zich aan de noordoostkust van Aruba, vlak in de buurt van de Sero Tres Cabés. Iets ten zuidwesten van het strand staat de beroemde Alto Vista Kapel. Vanaf dit kapelletje loopt een kustweg (beach road) noordwaarts die uiteindelijk ook Urirama Beach passeert.

Hoe ziet Urirama Beach eruit?

Urirama Beach is het strand van een betoverende inham. Inhammen worden in de Papiamentse taal boca’s oftewel boka’s genoemd. Urirama Beach wordt ook wel als Urirama Cove aangeduid: cove is het Engelse woord voor inham. De Arubaanse oostkust telt oneindig veel inhammen: variërend van groot tot klein. De Urirama Beach-inham zit tussen groot en klein in. Urirama Beach wordt aan beide kanten geflankeerd door kalksteenrotsen en is gevuld met geel zand. De overgang van het strandzand naar de Caribische Zee verloopt via een horizontaal stenen plateau dat zich over de gehele breedte en lengte van de Urirama Beach-inham uitstrekt en zich met de deining van de oceaan vult met zeewater. Hierdoor ontstaat het optische beeld van een infinity pool: een natuurlijke infinity pool welteverstaan!

Privé of openbaar?

Urirama Beach is een openbaar strand. Niet alle Arubaanse stranden zijn openbaar. Zo liggen er voor de westkust twee langgerekte privé-eilandjes: De Palm Island en Renaissance Island. De Palm Island telt drie stranden en Renaissance Island heeft er twee. Als je deze eilandjes (en de stranden) wil bezoeken, moet je eerst een kaartje kopen. Verder heeft Aruba een schitterend natuurpark: Nationaal park Arikok. De kustlijn van dit park wordt opgesierd met spectaculaire stranden. Na het kopen van een entreekaartje is Nationaal park Arikok (en de stranden) te bezoeken.

Wat zijn de mogelijkheden bij Urirama Beach?

Zonnebaden, wandelen, paardrijden, vogelspotten (kust- en zeevogels) en van de ruige natuur genieten.

Het contrast tussen de westkust en oostkust van Aruba is groot. De westkust wordt gedomineerd door tientallen hotels & resorts, hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, massa’s toeristen en een rustige oceaan. De oostkust daarentegen is gespeend van toeristische drukte, maar is wél in het bezit van een ruige zee. Deze ruige zee is een lust voor het oog, maar geen veilige omgeving voor waterrecreatie: de golven zijn te hoog en de (onder)stromingen te krachtig. Het is dus niet verstandig om aan Aruba’s oostkust het zeewater te betreden: óók niet bij Urirama Beach.

Urirama Beach is één van de hotspots voor mensen die de Arubaanse noordoostkust op de rug van een paard willen verkennen. Op het ABC-eiland bevinden zich verschillende maneges (rancho’s) die paardrijtours aanbieden. Met een paard het Arubaanse landschap ontdekken, is een unieke ervaring. De paarden die gebruikt worden, zijn de tropische omstandigheden op het zonovergoten eiland gewend en brengen je op plekken die vrijwel ontoegankelijk zijn voor auto’s, motors, quads en mountainbikes.

Zijn er hotels bij Urirama Beach?

Bij Urirama Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Urirama Beach is met een auto, motor, quad of paard te bereiken. Bij het strand is het mogelijk om gemotoriseerde voertuigen te parkeren. Niet alle wegen op Aruba zijn geasfalteerd: zeker niet aan de noordoostkant van het Benedenwindse Eiland. Daarnaast zijn niet alle auto’s geschikt om te rijden op zandwegen. Zeker niet als deze stoffige zandwegen na regenval veranderen in zware modderwegen. Het is daarom verstandig om een vierwielaangedreven voertuig te gebruiken als je het achterland van Aruba wil verkennen. De makkelijkste manier om Urirama Beach te vinden, is om vanaf Alto Vista de kustweg naar het noorden te volgen.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba