Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Gezondheidszorg

De medische voorzieningen op Aruba zijn uitstekend te noemen. Naast een modern ziekenhuis in Oranjestad en een medisch centrum in San Nicolas, zijn vrijwel alle facetten van de gezondheidszorg vertegenwoordigd op het Caribische eiland. De meeste grote hotels en resorts hebben bovendien een eigen arts in dienst die 24 uur per dag oproepbaar is.

Verder zijn op Aruba verschillende goed geoutilleerde tandartspraktijken en apotheken gevestigd. Op het Benedenwindse Eiland zijn bovendien ook een aantal dierenartsen werkzaam die waken over de gezondheid en het welzijn van dieren.

Ziekenhuis

Het Dr. Horacio Oduber Hospitaal ligt net buiten Oranjestad en is het enige ziekenhuis op Aruba. In 1976 opende het Dr. Horacio Oduber Hospitaal haar deuren. Het ziekenhuis is vernoemd naar de eerste Arubaanse arts, Dr. Horacio E. Oduber.

Het ziekenhuis heeft een capaciteit van 320 bedden en heeft ruim 900 medewerkers in dienst, waarvan 60 specialisten. De spreektaal is het Nederlands, daarnaast zijn de meeste medewerkers het Engels, Spaans en Papiaments machtig.

Er is een nauwe samenwerking tussen het Dr. Horacio Oduber Hospitaal en ziekenhuizen uit Curaçao, Nederland, de Verenigde Staten en verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

Specialismen

Algemene chirurgie Nefrologie
Anesthesiologie Neurologie
Cardiologie Neurochirurgie
Dermatologie Oncologie
Gynaecologie Oogheelkunde
Interne geneeskunde Orthopedie
Intensieve zorg Plastische chirurgie
KNO Pijnbestrijding
Kindergeneeskunde Psychiatrie
Klinische chemie Radiologie
Klinische farmacie Revalidatie
Longziekten Urologie
Medische microbiologie -


Nierdialyse

Zowel in het Dr. Horacio Oduber Hospitaal als in een privé-kliniek is (vakantie) nierdialyse op Aruba mogelijk.

  adres
Dr. Horacio Oduber Hospitaal L.G. Smith Boulevard z/n, Oranjestad

 

Medisch Centrum San Nicolas

In San Nicolas is het Medisch Centrum San Nicolas (Instituto Medico San Nicolas, IMSAN) gevestigd.

  adres
Medisch Centrum San Nicolas Pastoor Hendrikstraat 10, San Nicolas


Recompressiekamer

Een potentieel gevaar van de duiksport is de decompressie- of caissonziekte. Deze ziekte kan zich openbaren als duikers te snel naar de oppervlakte stijgen. De duiker moet dan direct behandeld worden in een recompressiekamer.

Er is geen recompressiekamer aanwezig op Aruba maar wel op Curaçao. Duikers met decompressie- of caissonziekte worden dus overgevlogen naar Curaçao. Verder is het belangrijk om je te realiseren dat tussen je laatste duik en het weer gaan vliegen minimaal vierentwintig uur moet zitten.

Apotheken

  adres
Botica Central Santa Cruz 262, Santa Cruz
Botica del Pueblo Caya G.F. Betico Croes 48, Oranjestad


Huisartsen

  adres
Dr. Samuels, J. Constantijn Huijgensstraat 5a, Oranjestad
Van der Linden, J.R. Bernhardstraat 2a, San Nicolas