Winkelen Markten Levensmiddelen Souvenirswinkels Boekwinkels Cosmetica en parfums Computerwinkels Modezaken en Boetieken Schoenenzaken

Boekwinkels op Aruba

Als je meer wil weten over Aruba, is het aanbevelenswaardig om op One Happy Island een bezoekje te brengen aan één van de boekwinkels die het eiland rijk is. In de boekwinkels zijn boeken te verkrijgen die alle aspecten behandelen van Aruba; zowel de cultuur als natuur. Het ABC-eiland kent een zeer indrukwekkende geschiedenis waarin Nederland een prominente rol heeft gespeeld. Ook de natuur is schitterend. Aruba is zelfs gezegend met endemische plant- en diersoorten. De Arubaanse holenuil en Arubaanse ratelslang zijn daar twee voorbeelden. In de boekwinkels van Oranjestad zijn boeken te koop met waanzinnig mooie foto’s van de Arubaanse flora en fauna. 

Ansichtkaarten 

Iedereen kent het beeld wel; een soort molen die je kunt ronddraaien en die tjokvol met ansichtkaarten zit! Uiteraard zijn deze ook te vinden in de Arubaanse boekwinkels. Op de ansichtkaarten prijken vanzelfsprekend alle highlights van het Benedenwindse Eiland; zoals parelwitte stranden, een azuurblauwe oceaan en de kleurrijke huisjes van Oranjestad. Uiteraard zijn ook veel ansichtkaarten te koop in de lobby’s van hotels & resorts

Eagle BeachJe ziet deze fofoti bomen vaak op ansichtkaarten. Je treft deze prachtige bomen op Eagle Beach.

Literatuur 

Ook voor de Arubaanse literatuur (schrijvers en dichters) kun je terecht in de boekwinkels van het tropische eiland. De literatuur van Aruba kent een boeiende geschiedenis. Deze literatuur heeft drie fases doorlopen. In fase één vertoont de Arubaanse literatuur veel paralellen met de literatuur van moederland Nederland. Tijdens fase twee ontstond er een lichte rebellie omdat de Arubaanse schrijvers en dichters terugvielen op hun eigenheid. Verzet tegen de voormalige kolonisator is wat we terugvinden tijdens fase drie. 

Internationale boeken 

Arubaanse auteurs schrijven meestal in het Papiaments, maar ook het Spaans, Engels en Nederlands worden vaak gebruikt. Naast boeken van Arubaanse en Nederlandse auteurs verkopen de meeste boekwinkels ook veel Engels- en Spaanstalige boeken van internationaal gerenommeerde schrijvers en poëten. 

Kranten en tijdschriften 

Als je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws van Aruba én van de overige Nederlands getinte Caribische eilanden, is het aanbevelenswaardig om kranten op Aruba te lezen. Op Aruba verschijnen de volgende kranten; Amigoe (Nederlands en Engels), Aruba Today, Awe Mainta, Bon Dia Aruba, Diario, Extra, Solo di Pueblo en het Antilliaans Dagblad. Heb je meer behoefte aan Nederlandse kranten? Geen probleem; iedere dag worden er op Aruba Nederlandse kranten ingevlogen! Deze Nederlandse kranten zijn wel één dag oud. Uiteraard komt dit door de vluchtduur; Nederland en Aruba liggen niet naast elkaar. Naast kranten liggen de boekwinkels ook vol met tijdschriften. Dat zijn enerzijds kwaliteitstijdschriften en anderzijds boulevardbladen waarin je laatste showbusiness-roddels kunt opdiepen!

Wegenkaarten 

Door de opkomst van moderne navigatiemiddelen is het een stuk gemakkelijker geworden om de weg te vinden in Nederland, België én op Aruba. Vroeger was dat natuurlijk een heel ander verhaal; toen was het onmogelijk om op de gewenste plek te komen zonder gebruik te hoeven maken van een degelijke wegenkaart. Toch is het handig en leuk om een wegenkaart van Araba te hebben. Het ontlokt het ultieme vakantiegevoel namelijk! In de Arubaanse boekwinkels zijn naast wegenkaarten ook kleurrijke landkaarten, stadskaarten, duikkaarten en plattegronden te verkrijgen.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba