Grapefield Beach

Grapefield Beach ligt aan de zuidoostkust van Aruba. Het strand loopt aan diens zuidkant over in Boca Grandi en wordt aan de noordkant begrensd door Rincon Beach. Grapefield Beach heeft zijn naam te danken aan het feit dat er veel stranddruif (Coccoloba uvifera, zeedruif, seagrape, baygrape) op het strand groeit. Stranddruiven zijn veelvoorkomende planten in de Caribische archipel en kunnen meer dan vijftien meter hoog worden. De plant draagt paarsroodgekleurde, sappige vruchten die eetbaar zijn. Deze vruchten kunnen als handfruit gegeten worden, maar ook worden verwerkt tot sap, gelei, jam, compote of wijn. Met name de vruchtenwijn van stranddruif is een Caribische specialiteit en uiterst smakelijk.

Hoe ziet Grapefield Beach eruit?

Grapefield Beach is een afgelegen strand met een lengte van ongeveer zeshonderd meter. Het is één van de rustigste stranden van One Happy Island en vormt derhalve het walhalla voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het brede strand bestaat uit wit zand en vergruisd koraal. Grapefield Beach loopt over in een oceaan die turquoise gekleurd is. Het zeewater is bovendien kraakhelder en wordt zelfs als één van het helderste water van het Benedenwindse Eiland beschouwd.

Het strand wordt verder opgesierd met manshoge zuilcactussen, stranddruiven, wieren en andere plantensoorten. De zuilcactussen worden regelmatig als uitkijkposten gebruikt door roofvogels, zoals noordelijke kuifcaracara’s, om prooien mee op te sporen. Op het strand groeien ook her en der kleinere cactussoorten. Probeer daar goed op te letten, want als je per ongeluk met blote voeten op zo’n prikplantje gaat staan, is dat geen prettige ervaring. Let sowieso goed op waar je je voeten plaatst op Grapefield Beach, het is namelijk ook een strand waar zeeschildpadden hun kwetsbare eitjes afzetten.

Menselijke aanwezigheid op Grapefield Beach wordt verraden door enkele provisorische houten strandhutjes. Deze kleurrijke bouwsels zijn gemaakt van aangespoeld drijfhout en worden gebruikt door de plaatselijke surfers als ze een dagje op het strand verblijven. Helaas spoelt er veel rommel en afval aan op de Arubaanse stranden; dat geldt ook voor Grapefield Beach. Gelukkig worden er op het zonovergoten eiland jaarlijks veel ‘beach cleane-ups’ en ‘costal cleane-ups’ georganiseerd waardoor de stranden schoon blijven.

Privé of openbaar?

Grapefield Beach is een openbaar strand. Behoudens de vijf oogverblindende stranden van De Palm Island en Renaissance Island zijn alle Arubaanse stranden openbaar en dus voor iedereen vrij toegankelijk. De Palm Island en Renaissance Island zijn privé-eilandjes die voor de westkust van Aruba liggen en na betaling te bezoeken zijn.

Wat zijn de mogelijkheden bij Grapefield Beach?

Zonnebaden, wandelen, picknicken, (golfsurfen), (windsurfen) en (kitesurfen).

Hoewel de verleiding groot is, is het niet verstanding om bij Grapefield Beach de Caribische Zee te betreden. Het strand ligt namelijk aan de oostkant van Aruba. Aan deze kant zijn de golven hoog en de (onder)stromingen sterk hetgeen waterrecreatie gevaarlijk maakt. Toch zul je op deze locatie regelmatig golfsurfers, windsurfers en kitesurfers spotten. Doorgaans zijn dit locals die opgegroeid zijn met de krachten van de oceaan en zich bewust zijn van de gevaren waaraan ze worden blootgesteld als ze het water op gaan. Voor de toeschouwers op het strand is het uiteraard erg interessant (en veilig) om naar de kunsten van de surfers te kijken; met name als ze hoge sprongen maken en metershoog boven de oceaan vliegen.

Zijn er hotels bij Grapefield Beach?

Bij Grapefield Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Grapefield Beach is met een auto, motor, scooter, fiets of te voet te bereiken. Bij het strand zijn voldoende mogelijkheden om een gemotoriseerd voertuig te parkeren.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba