Rincon Beach

Aan de zuidoostkust van Aruba ligt Rincon Beach. De zuidkant van dit strand wordt begrensd door Grapefield Beach en de noordkant gaat uiteindelijk over in de grillige kustlijn die zo kenmerkend is voor deze zijde van het eiland. Rincon Beach wordt ook als Rincón Beach geschreven. Rincón is het Spaanse woord voor uithoek. De spijker op z’n kop: het strand bevindt zich in een uithoek van One Happy Island. Uithoek mag dan wel een negatieve bijklank hebben, dat geldt geenszins voor de schoonheid van het strand. Grapefield Beach is namelijk een ruig, verlaten en onaangetast strand waar de natuur zijn gang kan gaan. Rincón is overigens ook de naam van één van de twee plaatsen op collega ABC-eiland Bonaire: de andere plaats is Kralendijk: de hoofdstad van het Nederlandse duikeiland.

Hoe ziet Rincon Beach eruit?

Ondanks het feit dat Rincon Beach niet lang en breed is, heeft het toch z’n eigen karakteristiek. Verspreid over het witte zandstrand is het verschillende plantensoorten gelukt om wortel te schieten om zo voor mooie groene contrasten te zorgen. Het strand vloeit naadloos over in de blauwe oceaan. Een oceaan die op deze locatie doorspekt is met koraal. Koraal dat bovendien bij laagwater op sommige plekken zijn kop boven het wateroppervlak uitsteekt. Helaas spoelt er aan de oostkust van Aruba veel rommel en afval aan op de stranden; Rincon Beach ontkomt daar ook niet aan. Al die aangespoelde troep berokkent veel schade aan de natuur én het toerisme van het Benedenwindse Eiland. Gelukkig worden de Arubaanse stranden regelmatig schoongemaakt.

Vervallen strandhuisjes

Op Rincon Beach staat een hele rij houten strandhuisjes. Deze vervallen bouwsels zijn onder andere gemaakt van aangespoeld wrakhout en in de loop van tijd opgeleukt met kleurrijke graffiti. De fraaiheid van het kustlandschap in combinatie met de verlaten strandhuisjes geeft aan Rincon Beach een bijna filmisch karakter. Bij het strand staat ook een informatiebord waarop te lezen valt dat het verboden is om op het strand én door de zandduinen te rijden met gemotoriseerde voertuigen (auto’s, motoren en quads). Veel Arubaanse stranden die aan de oostkant liggen, lopen naar het binnenland uit als zandduinen. Dat geldt ook voor Rincon Beach. De beroemdste zandduinen van Aruba zijn echter de California Sand Dunes in het noorden van van het eiland.

Privé of openbaar?

Rincon Beach is een openbaar strand. In tegenstelling tot de meeste eilanden in de Caraïben, zijn alle stranden van Aruba voor iedereen toegankelijk. Bijna allemaal. Voor de westkust van het tropische eiland bevinden zich namelijk twee privé-koraaleilandjes: De Palm Island en Renaissance Island. Om de vijf hagelwitte stranden van deze eilanden te mogen bezoeken, moet je eerst een kaartje kopen. Tussen het vaste land van Aruba en de mini-eilandjes pendelen dagelijks verschillende watertaxi’s.

Wat zijn de mogelijkheden bij Rincon Beach?

Zonnebaden, wandelen, picknicken en (watersporten).

Rincon Beach is het ideale strand om lekker op te zonnen, wandelen of picknicken. In tegenstelling tot de Arubaanse westkuststranden heerst er op Rincon Beach een oase van rust. Hier geen massa’s toeristen, aanpalende hotels & resorts of legio strandfaciliteiten. Rustzoekers en natuurliefhebbers komen er dus helemaal aan hun trekken. Uiteraard is het verleidelijk om af en toe af te koelen in het hypnotiserende oceaanwater, maar dat kun beter niet doen aan deze kant van Aruba: de zee is veel te ruw en daardoor te gevaarlijk. Toch zie je bij Rincon Beach regelmatig mensen te water gaan om te gaan watersporten (zwemmen, snorkelen, golfsurfen, windsurfen en kitesurfen). Doorgaans betreft het hier de locale bevolking die de omstandigheden van de Caribische Zee uitermate goed kent.

Zijn er hotels bij Rincon Beach?

Bij Rincon Beach zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

Rincon Beach is te bereiken met veel verschillende soorten gemotoriseerde vervoersmiddelen (auto’s, motoren en quads), maar ook met de fiets of te voet kun je gemakkelijk bij het strand komen.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba