Shark Bay

Shark Bay ligt aan de grotere Andicuri Bay (Andicuri Baai) aan de midoostkust van Aruba. De Andicuri Baai is ook de plek waar Andicuri Beach, de Aruba Natural Bridge-restanten, Aruba Baby Natural Bridge, Blackstone Beach en de Tripod Bridge zich bevinden: allemaal belangrijke toeristische trekpleisters van Aruba.

Hoe ziet Shark Bay eruit?

Langs de gehele Arubaanse oostkust bevinden zich tientallen boca’s (inhammen): groot en klein. Het lijkt net alsof een gigantische reus ooit op deze plek ferme happen uit de torenhoge kalksteenkust heeft genomen, resulterend in de betoverende boca’s en baaien die nu zo karakteristiek zijn voor deze kant van het eiland. Dat gevoel krijg je ook als je bij Shark Bay bij de oceaan staat te kijken. Ook hier zie je een plotselinge onderbreking van de kustlijn in de vorm van een boca. Shark Bay loopt uiteindelijk over in een wit zandstrand dat aan beide kanten wordt geflankeerd door overhangende en schaduwwerpende rotspartijen. Shark Bay (haaienbaai) is niet een baai waar zich bovengemiddeld veel haaien laten zien: ondanks het feit dat de naam dat wellicht doet vermoeden. De oostkust van Aruba is wél dé kant waar de meeste haaien van het ABC-eiland voorkomen.

Privé of openbaar?

Shark Bay is een openbaar strand. Alle stranden van One Happy Island zijn openbaar, op twee na: de privé-stranden van De Palm Island en Renaissance Island. Gelukkig zijn deze ‘playas’ na betaling ook te bezoeken. Dat geldt ook voor de stranden die zich in het Nationaal park Arikok bevinden. Om bij deze stranden te komen, moet je eerst een toegangskaartje voor het natuurpark kopen.

Wat zijn de mogelijkheden bij Shark Bay?

Zonnebaden, picknicken, van de ruige natuur genieten, (golfsurfen) en (bodyboarden).

Het is waanzinnig om het natuurgeweld bij Shark Bay te bekijken. De golven kunnen op deze locatie aanzwellen tot gigantische proporties. Deze megagolven worden vervolgens met veel geweld de baai ingestuwd en slaan uiteindelijk stuk op het hagelwitte strand. De combinatie van een inham plus enorme massa’s oceaanwater die verplaatst worden, leidt tot zeer sterke stromingen en onderstromingen in de baai. Het is daarom niet verstandig om in Shark Bay te gaan zwemmen of op een andere manier waterrecreatie te bedrijven. De hoge golven trekken wel golfsurfers en bodyboarders naar de site toe: Shark Bay is één van de toplocaties voor dit type watersporten. Mensen die bij Shark Bay gaan golfsurfen of bodyboarden zijn zeer ervaren, kennen de locale omstandigheden bijzonder goed en zijn zich bewust van de risico’s die zij lopen.

Zijn er hotels bij Shark Bay?

Bij Shark Bay zijn geen hotels of resorts.

Bereikbaarheid

In dit deel van Aruba heb je alleen maar zandwegen die het beste te berijden zijn met auto’s die daar geschikt voor zijn zoals terreinwagens, ATV (All-Terrain Vehicle) en 4WD (Four-wheel Drive). Zeker na langdurige regenval is het bijna ondoenlijk om Shark Bay met een normale auto te bereiken.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba