Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Auto-, fiets,- en wandelroutes

Het Arikok Nationaal Park is op verschillende manieren te bezoeken. Je kunt het park comfortabel per auto als een soort safari beleven maar sportievelingen klimmen op een mountainbike of trekken degelijke wandelschoenen aan.

Autoroutes

Met een auto kun je het Arikok Nationaal Park op twee plaatsen binnenrijden. Bij de ‘San Fuego Entrance’ en de ‘Vader Piet Entrance’. Als je bij de San Fuego Entrance het park binnenrijdt kom je ook direct langs het spiksplinternieuwe bezoekerscentum.

Het park kent slechts één verharde - geasfalteerde - hoofdweg, de zogenaamde ‘Nothern Loop’. Deze weg begint bij de San Fuego Entrance en eindigt bij Boca Prins, een fraaie baai aan de kust. Op deze manier is het mogelijk dat toeristen met een ‘normale’ auto de westkust van het Lariekoek Nationaal Park kunnen bereiken.

Daarnaast zijn er verschillende onverharde wegen waaronder ook de zogenaamde ‘Southern Loop’. Deze onverharde wegen zijn hier en daar voorzien van kuilen en gaten. Het wordt dus sterk aanbevolen om op dit soort wegen een voertuig te gebruiken dat goed uit de voeten kan onder deze omstandigheden. De maximale snelheid in het park bedraagt vijfentwintig kilometer per uur.

Fietsroutes

Mountainbikers kunnen zich prima uitleven op Aruba, het eiland is namelijk gezegend met ruim x kilometer aan natuurpaden waarvan een groot deel in het park ligt. Het heuvelachtige park leent zich uitermate goed voor boeiende mountainbiketochten.

Wandelroute Aruba

Wandelroutes 

Het Arikok Nationaal Park is gezegend met een aantal gevarieerde toeristische wandelroutes:

Cunucu Arikok trail Route langs de Cunucu Arikok
Cero Arikok trail Route naar de top van de Sero Arikok (185 m)
Cero Jamanota Route naar de top van de Sero Jamanota (188 m)
Natural Pool trail Route naar de Natural Pool
Plantage Prins naar Dos Playa trail Route van Plantage Prins naar Dos Playa
Miralamar trail -
Rooi Tambu trail -
Rooi Prins trail -
Masiduri trail -