Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Aruba

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Auto-, fiets,- en wandelroutes

Het Arikok Nationaal Park (Nationale Park Arikok) is op verschillende manieren te bezoeken. Je kunt het park comfortabel per auto als een soort safari beleven, maar sportievelingen klimmen op een mountainbike of trekken degelijke wandelschoenen aan. Bovendien is het park een heerlijke plek om te gaan paardrijden. Als je informatie wil over de routes die je met een paard kunt afleggen, kun je jezelf het beste wenden tot de receptie van het park.

Autoroutes

Met een auto kun je het Arikok Nationaal Park op twee plaatsen binnenrijden. Bij de ‘San Fuego Entrance’ en de ‘Vader Piet Entrance’. Als je bij de San Fuego Entrance het park binnenrijdt, kom je ook direct langs het spiksplinternieuwe bezoekerscentum.

Het Arikok Nationaal Park kent slechts één verharde (geasfalteerde) hoofdweg, de zogenaamde ‘Northern Loop’. Deze weg begint bij de San Fuego Entrance en eindigt bij Boca Prins, een fraaie baai aan de kust. Op deze manier is het mogelijk dat toeristen met een ‘normale’ auto de westkust van het Arikok Nationaal Park kunnen bereiken. Daarnaast zijn er verschillende onverharde wegen waaronder de zogenaamde ‘Southern Loop’. Deze onverharde wegen zijn hier en daar voorzien van kuilen en gaten. Het wordt dus sterk aanbevolen om op dit soort wegen een voertuig (4WD, Jeep) te gebruiken dat goed uit de voeten kan onder deze moeilijke omstandigheden. De maximale snelheid in het Arikok Nationaal Park bedraagt 20 kilometer per uur.

Fietsroutes

Mountainbikers en fietsers kunnen zich prima uitleven op Aruba, One Happy Island is namelijk gezegend met ruim 450 kilometer aan natuurpaden waarvan een groot deel daarvan in het park ligt. Het heuvelachtige park leent zich uitermate goed voor boeiende mountainbiketochten.

Wandelroute Aruba

Wandelroutes 

Voor automobilisten en fietsers is het park pas vanaf 08.00 uur geopend, maar wandelaars mogen veel eerder het Arikok Nationaal Park betreden. Als het zo vroeg is, is het nog heerlijk rustig in het park. Het is zeer aanbevelenswaardig om met een ranger te gaan wandelen in het park. Zij zijn goed op de hoogte van alle plant- en diersoorten en kunnen dus mooie verhalen vertellen. De wandelroutes in het Arikok Nationaal Park worden aangegeven door houten paaltjes met gekleurde ringen (groen, blauw en rood). De groene ringen leiden je naar Cunucu Arikok, Miralamar en Plantage Prins. Als je een lange route wil lopen, moet je de rode ringen volgen. Dit zijn routes van meer dan een uur lopen. Het Arikok Nationaal Park is gezegend met een aantal gevarieerde toeristische wandelroutes:

Cunucu Arikok trail Route langs de Cunucu Arikok
Cero Arikok trail Route naar de top van de Sero Arikok (185 m)
Cero Jamanota Route naar de top van de Sero Jamanota (188 m)
Natural Pool trail Route naar de Natural Pool
Plantage Prins naar Dos Playa trail Route van Plantage Prins naar Dos Playa
Miralamar trail -
Rooi Tambu trail -
Rooi Prins trail -
Masiduri trail -