Reisdocumenten Vaccinaties & inentingen Aangifte goederen Huisdieren op Aruba Geldzaken Post Drinkwater & elektriciteit Telefoon & internet Hulpdiensten Toeristische informatie

Geldzaken op Aruba

Munteenheid

De Arubaanse florin (AWG) is de officiële munteenheid op Aruba maar ook de Amerikaanse dollar wordt geaccepteerd. De meeste toeristen betalen met de Amerikaanse dollar. Als je contact betaalt met de dollar dan krijg je wel vaak het wisselgeld in Arubaanse florijnen.

In Aruba betaal je onder andere met dollars

De Arubaanse florin heeft sinds 1986 een vaste wisselkoers ten opzichte van de Amerikaanse dollar: 1 USD = 1,79000 AWG. In Nederland wordt de Arubaanse florin soms ten onrechte de Arubaanse florijn of de Arubaanse gulden genoemd. 

RIU Palace Aruba All Inclusive

RIU Palace Aruba

Ultra All Inclusive! Aanbieding!

Boek je een vakantie in het RIU Palace Aruba dan mag je portemonnaie eigenlijk thuis blijven! Oké, misschien wil je toch een leuke souvenir kopen maar dat zijn dan ook echt de enige kosten. Dankzij de Ultra All Inclusive formule in dit super de luxe 5-sterren hotel geniet jij van een heerlijk zorgeloze vakantie. Er zijn vier à la carte restaurants waaronder Japans en Italiaans en zes bars. Een heerlijke cocktail is dus altijd in de buurt. En bij TUI profiteer je ook nog van extra luxe, speciaal voor geselecteerde hotels, 'TUI Exclusive'. Tijdens deze vakantie word jij heerlijk in de watten gelegd, het lijkt wel een droom!Meer info & boeken

Contant geld 

Biljetten (florin) 10 25 50 100 500
Munten (cent) 5 10 25 50  
Munten (florin) 1 2,5 5    

Op de bankbiljetten prijken vertegenwoordigers van de Arubaanse fauna zoals de Arubaanse ratelslang, de Arubaanse holenuil en de Arubaanse kikker. Verder is de munt van vijftig cent vierkant. 

Geldautomaten 

Op het eiland staan behoorlijk wat geldautomaten waar je met een Nederlandse betaalpas Amerikaanse dollars kunt opnemen. Let op dat je betaalpas een Maestro- of Cirruslogo heeft. Ieder dorp op het eiland heeft wel een geldautomaat en in Oranjestad staan er meerdere. Het is mogelijk dat je je pinpas nog moet instellen voor gebruik buiten Europa. Bij de meeste banken doe je dit snel via een app of online. Bij opname van geld bij een geldautomaat op Aruba worden door de bank uiteraard wel kosten in rekening gebracht.

Geldautomaat Noord op ArubaDeze geldautomaat tref je in het district Noord vlakbij Palm Beach.

Waar kun je geld wisselen op Aruba?

Je wisselt geld bij de grote hotels, banken en wisselkantoren. Het is meestal voordeliger om geld te wisselen bij een bank dan bij een hotel op Aruba. De meeste banken op het eiland zijn geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur. Wissel overigens geen geld op Schiphol want dan betaal zeker te veel.

Banken 

  adres
AIB Bank N.V. Wilhelminastraat 36, Oranjestad
RBTT Bank Aruba N.V. Italiestraat 36, Oranjestad
Aruba Bank N.V. Camacuri 12, Oranjestad
BBA Bank N.V. Arulex Center, Punta Brabo
Caribbean Mercantile Bank N.V. Caya G.F. Croes 53

Creditcards

In de meeste hotels, winkels en restaurants op Aruba worden creditcards (MasterCard, American Express en Visa) geaccepteerd. Vergeet je pincode van je creditkaart niet om te onthouden want deze heb je bij een betaling of geldopname tegenwoordig vaak nodig.

Fooien

Door de vele Amerikaanse gasten is het op Aruba zeer gebruikelijk om een fooi te geven.

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij TUI Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Guide And Go heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Meer info & Direct boeken!

Catamaran Snorkel Tour met Lunch

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Kras
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba