Reisdocumenten Vaccinaties & inentingen Aangifte goederen Huisdieren op Aruba Geldzaken Post Drinkwater Elektriciteit Telefoon & internet Hulpdiensten Toeristische informatie

Hulpdiensten op Aruba

Mensen die op vakantie gaan naar Aruba, gaan een zorgeloze tijd tegemoet. Een tijd van genieten en ontspannen. Laat onverlet dat er zich situaties kunnen voordoen dat er hulp nodig is. Dat assistentie van politie, ambulance, brandweer of kustwacht noodzakelijk is. Het alarmnummer/noodnummer van de ambulance en brandweer is 911 en dat van de politie is 100. Mocht je onverhoopt op de Caribische Zee in de problemen komen, bel dan het alarmnummer van de kustwacht; 913 of middels de marifoon op kanaal 16.

Politie 

Het telefoonnummer van de politie op Aruba is: 100. Maar bij spoed kun je natuurlijk ook naar het algemene alarmnummer bellen 911. Het Korps Politie Aruba (KPA) telt ruim 650 agenten en werkt samen met de Koninklijke Marechaussee (KMar); de KMar is ook gevestigd op het Benedenwindse Eiland. Het KPA bestaat uit drie divisies: geüniformeerde politie, recherche en speciale eenheden. Bij de speciale eenheden zijn onder andere agenten werkzaam die op een fiets surveilleren en politiemensen die zich specifiek met toeristen bezighouden. Het hoofdkantoor van de politie is gevestigd in Oranjestad, daarnaast zijn er nog politieposten in Savaneta, Santa Cruz, Noord, Balashi, San Nicolas, Seroe Colorado en Palm Beach. Ben je ouder dan twaalf jaar? Dan ben je op Aruba verplicht om een geldig identiteitsbewijs met je mee te dragen zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. De Arubaanse politie kan ernaar vragen.

Politie op ArubaHet Korps Politie Aruba is zeer herkenbaar met de gele en blauwe strepen op de auto.

Brandweer 

Het telefoonnummer van de brandweer op Aruba is 115 of 911. De brandweer is op drie plekken gevestigd op Aruba. Je treft een brandweerkazerne op het vliegveld, in Tanki Flip en in San Nicolas.

Ambulance 

Het telefoonnummer van de ambulance in Oranjestad is: 587 4300
Het telefoonnummer van de ambulance in San Nicolas is: 584 5050
Bij spoed bel je het algemene alarmnummer: 911

De medische voorzieningen op Aruba zijn goed. Het eiland heeft een modern ziekenhuis in Oranjestad (Dr. Horacio Oduber Hospital Aruba), een medisch centrum in San Nicolas (Centro Medico Rudy Engelbrecht) en een medisch centrum in Noord (Urgent Care Clinic). Het Urgent Care Clinic is een particulier medisch centrum. Het leeuwendeel van de grote hotels & resorts heeft bovendien een eigen arts in dienst die 24 uur per dag oproepbaar is voor de gasten. Het Dr. Horacio Oduber Hospital Aruba in Oranjestad is vernoemd naar de eerste Arubaanse arts Dr. Horacio E. Oduber. Zowel in het Dr. Horacio Oduber Hospitaal als in een privé-kliniek is vakantiedialyse mogelijk. Verder zijn op Aruba verschillende goed geoutilleerde tandartspraktijken en apotheken gevestigd. Als de gevraagde medische zorg op Aruba niet geleverd kan worden, kan middels een ambulancevlucht naar een buitenlands ziekenhuis gevlogen worden: Nederland, Colombia of de Verenigde Staten.

Kustwacht

Het leeuwendeel van de mensen dat een bezoek brengt aan Aruba betreedt ook de Caribische Zee: zwemmen, snorkelen, golfsurfen, windsurfen, kitesurfen, zeilen, zeevissen, et cetera. De wateromstandigheden zijn dan ook ideaal voor dit soort wateractiviteiten: de zeewatertemperatuur is gemiddeld 30 graden Celsius en het onderwaterzicht is ongeveer 25 meter.

Zeezeilen op ArubaDe zee op Aruba is prachtig maar kan ook gevaarlijk zijn.

Toch kan de Caribische Zee ook heel gevaarlijk zijn, zeker aan oostkant van het zonovergoten eiland. Aan deze zijde kunnen sterke stromingen ontstaan en torenhoge golven. Watersporters kunnen dan snel in de problemen komen. Met name zeezeilers moeten over veel ervaring beschikken om op een verantwoorde manier de Caribische Zee te bezeilen; het weer kan snel omslaan. In geval van noodsituaties moet je zo snel mogelijk contact opnemen met het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC). Dan zullen de verschillende eenheden van de Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch gebied in actie komen!

RIU Palace Aruba

All Inclusive Hotel RIU Palace Aruba

Ultra all inclusive genieten in het luxe 5-sterren hotel RIU Palace. Heerlijk relaxen direct aan het strand!

Meer info

Reisgids Aruba

Reisgidsen over Aruba

Ga jij op vakantie naar Aruba? Met dit reishandboek kom je op de mooiste plekjes van het eiland!

Meer info

Auto huren op Aruba

Huurauto Aruba

Trek er lekker op uit met je huurauto en ontdek Aruba! Boek je huurauto bij Sunny Cars, een vertrouwd adres!

Meer info

Excursies Aruba

Jeepsafari Aruba

Jeepsafari's, duiken, zeilen, paardrijden en meer: bij Get your guide heb je de meeste keuze uit de leukste excursies!

Meer info

RIU Palace Aruba 

TIPWil jij onbezorgd genieten van een fijne vakantie op Aruba? En hou je van luxe? Dan is het 5-sterren RIU Palace echt een hotel voor jou! Het hotel is super de luxe en heeft een Ultra Al Inclusive formule. Dat is nog eens vakantie vieren zonder stress, heerlijk! Beoordeeld met een 8.3! Meer info & Direct boeken bij TUI!

Catamaran Snorkel Tour met lunch en open bar

TIPDe zon op je huid, je haren in de wind: deze snorkeltour met catamaran is fantastisch! De kapitein brengt je naar de mooiste snorkelspots. Heerlijk luieren op het dek, af en toe spring je in zee en zie je prachtige vissen. Na het snorkelen staat er een heerlijk drankje voor je klaar. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 4.5 uit 5.0! Meer info & Direct boeken!

Zoek je een voordelige vakantie naar Aruba? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
Beach Check
D-Reizen

Columns Aruba

Bekijk het overzicht van de leukste columns over Aruba